Ο Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρ. Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2016-09-13, 09:38:08
Ο Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρ. Φεραίου

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρέθηκε χθες Δευτέρα το πρωί, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ημέρα του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Σκρίμπα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Γεώργιο Παπατόλια, παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού στο Γυμνάσιο, Λύκειο & ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Στο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Τόνισε ότι «η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για τους μαθητές προς την κατάκτηση της γνώσης. Η παιδεία, η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, αποτελεί θεμέλιο και την ελπίδα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, βασισμένη σε γνήσια πρότυπα, όπως άμιλλα, η αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης. Σ΄ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας».

Επεσήμανε επίσης ότι «προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα εξακολουθήσει να είναι η συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερου περιβάλλοντος και ιδανικών συνθηκών, μέσα στις οποίες θα φοιτούν όλοι οι μαθητές. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα είναι διαρκώς παρόντες δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η λειτουργία των σχολείων. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, οι σχολικές εγκαταστάσεις θα αποτελούν πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής».

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε στα σχολεία του Δήμου, από τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Παλληκάρη στο Γυμνάσιο & Λύκειο Καναλίων, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Τρ. Γκογκινούδη στο Δημ. Σχολείο Ριζομύλου, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ι. Κορώνα στο Δημ. Σχολείο Αγίου Γεωργίου Φερών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=