ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική της μείζονος μειοψηφίας Ρήγα Φεραίου

δριμεία-κριτική-της-μείζονος-μειοψηφ-85026

Ο επικεφαλής της παράταξης Χαρ. Πάσχος κάνει λόγο για ανυπαρξία της δημοτικής αρχής

Για «ανυπαρξία της δημοτικής αρχής Ρ. Φεραίου» κάνει λόγο ο Χαράλαμπος Πάσχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρ. Φεραίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε «αφορμής δοθείσης της συμπλήρωσης ενάμιση χρόνου από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής Ρ. Φεραίου» όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Ο κ. Πάσχος κατηγορεί τη δημοτική αρχή για «κατασπατάληση αποθεμάτων ύψους 1.500.000 ευρώ σ’ ένα χρόνο», χαρακτηρίζοντας «βαρύγδουπα λόγια περί αξιοκρατίας και παροχής ίσων ευκαιριών στους νέους και στους άνεργους που ακούγονταν προεκλογικά».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κάνει λόγο για «κόψιμο κορδέλας σε έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής της κυρίας Λαΐτσου. Οπως τα 150 μέτρα αγωγού στο Στεφανοβίκειο, η κατά 95% τελειωμένη δεξαμενή Βελεστίνου από τις δημοτικές αρχές Κανάρη και Λαΐτσου, η ηλεκτροδοτημένη από μας εφεδρική γεώτρηση στα Κανάλια κλπ».

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρει ότι «έργα πνοής όπως το Μουσείο του Ρήγα, που θα μπορούσε να βγάλει απ’ το τέλμα, την τουριστική κίνηση του τόπου μας, παραμένουν αναξιοποίητα λόγω πρόδηλης ανικανότητας και έλλειψης της στοιχειώδους φαντασίας», ενώ κάνει λόγο για «κάκιστη αξιοποίηση του χώρου της δωρεάς ΕΑΣ Βόλου».

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι «αντί οι διοικούντες να προβούν στην μετεγκατάσταση του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων, που θα ανέβαζε κατακόρυφα τον σχολικό τουρισμό του δήμου μας, μετέτρεψαν σε δημοτικό αμαξοστάσιο, τον προαναφερθέντα χώρο, στην είσοδο της πόλης μας».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημειώνει ότι «από την αρχή δηλώσαμε ότι θα ασκήσουμε τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης όχι μόνο επικριτικά αλλά και δημιουργικά», ενώ προσθέτει ότι «εδώ και ένα χρόνο έχουμε καταθέσει πλήρες και τεκμηριωμένο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας στο δημοτικό συμβούλιο που θα μπορέσει σε πλήρη ανάπτυξη να προσελκύσει 10.000 επισκέπτες ετησίως».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο κ. Πάσχος υποστηρίζει ότι «η παρούσα δημοτική αρχή, δέσμια της οριακής πλέον πλειοψηφίας στο Δ.Σ.(14-13), παραμένει τελματωμένη, αδρανής και ανίκανη να διαχειρισθεί ακόμη και καθημερινές λειτουργίες που θεωρούνται αυτονόητες για τους πολίτες (καθαριότητα, λαϊκή αγορά, συντηρήσεις πάρκων και πλατειών, εξυπηρέτηση δημοτών μέσω των τοπικών συμβουλίων, κλπ)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου