ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοντά στην παράδοση

κοντά-στην-παράδοση-128507

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου αναπτύσσει σημαντική δράση

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου, προσκαλεί όλα τα μέλη του συλλόγου, καθώς και τους φίλους της Κερασιάς να παρευρεθούν στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 6.30 μ.μ. στο κοινοτικό καφενείο στην πλατεία του χωριού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο τηρώντας το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας καλωσορίζει το νέο έτος ευχόμενος να είναι γόνιμος, παραγωγικός και πλούσιος σε ιδέες, δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές.

Οι στόχοι του συλλόγου για το 2016 είναι μεταξύ άλλων η συνεργασία με φορείς (δήμοι, σύλλογοι και λοιπά) με στόχο την προβολή της περιοχής. Η συνέχιση των επισκέψεων σχολείων, συλλόγων και τουριστικών πρακτορείων στο μουσείο Ηλία Λεφούση καθώς και στο κέντρο έρευνας και προστασίας αυτοφυούς ορχιδέας (ήδη υπάρχουν προγραμματισμένες επισκέψεις όπως της Ορνιθολογικής Εταιρείας Ελλάδας στις αρχές Φεβρουαρίου κλπ).

Η ποιοτική αναβάθμιση του «υλικού» που προσφέρεται τους επισκέπτες όπως ολοκλήρωση των φύλλων εργασίας για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με σκοπό την καλύτερη προσέγγιση του συγγραφικού έργου του Ηλία Λεφούση (ήδη υπάρχουν αντίστοιχα για τους μαθητές δευτεροβάθμιας για το κέντρο ορχιδέας).

Η συγκρότηση ολοκληρωμένων προτάσεων για επισκέψεις ώστε να συνδυάζονται οι δύο προαναφερθέντες χώροι με την γύρω περιοχή (Κάτω και Άνω Κερασιά, Βόρειο Πήλιο) με σκοπό την επαφή με την ιστορία του τόπου καθώς και με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του και η διαχείριση και εξέλιξη των καθιερωμένων εκδηλώσεων (πρωτομαγιά, βραδιά πανσελήνου κτλ).

Ο σύλλογος εύχεται και ευελπιστεί το νέο έτος να είναι επιτυχές και δημιουργικό αντίστοιχο του 2015. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ο σύλλογος διοργάνωσε ένα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, «κάποιες εξ’ αυτών με τη βοήθεια του δήμου Ρήγα Φεραίου τον οποίον και ευχαριστούμε», επισημαίνουν τα μέλη, ενώ ταυτόχρονα είχε την τιμή να συμμετέχει και σε σημαντικές εκδηλώσεις άλλων φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου