ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική της μείζονος μειοψηφίας Ρήγα Φεραίου

δριμεία-κριτική-της-μείζονος-μειοψηφ-205164

Αλόγιστες δαπάνες μέσω του Νομικού Προσώπου καταλογίζει ο Χαράλαμπος Πάσχος

«Προκλητικές και αλόγιστες δαπάνες» καταλογίζει στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ο Χαράλαμπος Πάσχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρ. Φεραίου σε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί τα κονδύλια των προγραμμάτων ΕΣΠΑ των ΚΔΑΠ, που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς και ενώ η δημοτική αρχή εδώ και δύο μήνες αποπειράθηκε να φέρει θέμα δανείου στο Δ.Σ., επικαλούμενη την δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση του Δήμου, (αποτυγχάνοντας παταγωδώς), φαίνεται πως στο Νομικό Πρόσωπο το χρήμα ρέει άφθονο. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός πως ενώ στο δημοτικό σχολείο Καναλίων ο Σύλλογος Γονέων, άξιος συγχαρητηρίων, προέβη στον υδροχρωματισμό μεγάλου μέρους του σχολείου με δικά του χρήματα (περί τις 2.000 ευρώ), αφού ο δήμος δήλωνε ανήμπορος να συνδράμει ενώ την ίδια ώρα δαπανήθηκαν χρήματα για τις διήμερες εκδηλώσεις του Ιουνίου στα ΚΔΑΠ.

Στην ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας γίνεται παράλληλα αναφορά στην πίστωση 4.300 ευρώ που ψηφίστηκε από το Νομικό Πρόσωπο «για γραφική ύλη των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών» ενώ όπως επισημαίνεται «θα καταλάβει κανείς, πόσο δίκαια είναι η αγανάκτηση άλλων σχολικών μονάδων όπως αυτή του 1ου Δημ. Σχ. Βελεστίνου που ζητά εναγωνίως γραφική ύλη αξίας 500 ευρώ για όλη τη χρονιά».

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Πάσχος επισημαίνει ότι «το Νομικό Πρόσωπο χρησιμοποιείται πλέον ως Δούρειος Ιππος, τόσο για επιλεκτικές τοποθετήσεις χωρίς διαφανείς διαδικασίες όσο και για κατασπατάληση των κοινοτικών κονδυλίων σε φιέστες και εκδρομές. Υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση της κάθε μητέρας μαθητών δημοτικών σχολείων, άσχετα αν είθισται τα κονδύλια να διατίθενται στα ΚΔΑΠ, και καλό είναι να γίνεται σοφότερη χρήση των χρημάτων ώστε να μην αναγκαστούμε να καταγγείλουμε στην ΕΕΤΑΑ, την αλλαγή πλεύσης που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου