Χωρίς οδηγούς το Κ.Υ. Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-30, 12:51:38
Εξωτερική άποψη του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου
Χωρίς οδηγούς το Κ.Υ. Βελεστίνου

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου για τις πολύ σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν 

Οι σοβαρές ελλείψεις και τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, με προφανή αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία, επισημαίνονται στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, όπου γίνεται λόγος για «κατάρρευση ενός θεσμού πρωτοβάθμιας υγείας».

Η έλλειψη οδηγών, αναλώσιμων και υλικών, οι απλήρωτες εφημερίες εντείνουν τον προβληματισμό αλλά και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, κατοίκων και αιρετών, οι οποίοι ζητούν από την πολιτεία να πράξει άμεσα τα δέοντα.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, απαριθμούνται αναλυτικά τα δεκάδες προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι: «Σήμερα δυστυχώς κάθε μέρα και περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται για τη μη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Με ιατρούς και νοσηλευτικό απλήρωτους από την αρχή του έτους για τις εφημερίες τους. Χωρίς οδηγούς ώστε να υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο.

Χωρίς καθαρίστρια ένας χώρος υγείας, με χειρουργείο και ιατρεία. Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα παρότι έγινε πρόσληψη επικουρικού ακτινολόγου. Χωρίς αντιδραστήρια για τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Χωρίς αναλώσιμα τις περισσότερες φορές. Χωρίς υλικά για κτιριακή συντήρηση».

Η αγωνία της τοπικής κοινωνίας αποτυπώνεται στη φράση «αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας και η περιοχή μας θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η πλήρης λειτουργία του κέντρου υγείας».

Το κέντρο υγείας καλύπτει όλη τη περιοχή του δήμου μας από Βένετο - Κεραμίδι -Εθνική οδό μέχρι Μεγ. Μοναστήρι και άρχισε να λειτουργεί το 1987. Σε αντιδιαστολή με τα σημερινά προβλήματα, κατά το παρελθόν «ήταν εξοπλισμένο κτιριακά, με μηχανήματα, ασθενοφόρο, με προσωπικό, ιατρούς και επισκέπτες ιατρούς, ήταν πραγματικό στήριγμα για την περιοχή μας» σημειώνεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

«Ενας θεσμός πρωτοβάθμιας υγείας καταρρέει δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι!!! Το λιγοστό προσωπικό που υπάρχει καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταθεί αντάξιο στη φήμη που είχε μέχρι τώρα.

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι ορατά από όλους μας, ας συζητήσουμε να βρούμε λύσεις πριν θρηνούμε για ανθρώπινες ζωές. Προφανώς η κατάσταση όλων των κέντρων υγείας του νομού είναι ανάλογη, Νότιο Πήλιο, Αλμυρό, Ζαγορά!

Ολοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο! Καμιά ζωή δεν πρέπει να χαθεί!

Απαιτούμε από την υγειονομική περιφέρεια να βρει λύσεις! Απαιτούμε από τη πολιτεία τη στήριξη για τη σωστή λειτουργία του και εμείς ως Δήμος είμαστε πάντα δίπλα του ως συνοδοιπόροι προσφοράς για την τοπική κοινωνία» υπογραμμίζεται στο ίδιο υπόμνημα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=