ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τραγικές ελλείψεις στο Κ.Υ. Βελεστίνου

τραγικές-ελλείψεις-στο-κ-υ-βελεστίνου-383900

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, στέρεψαν δραματικά και τα αναλώσιμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμη και φωτοτυπικό χαρτί Α4 για τη συνταγογράφηση και μελάνι για τον εκτυπωτή!

Επιδεινώθηκε περαιτέρω η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι φοβούνται κατάργηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας ως φυσικό επακόλουθο των ελλείψεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Γιάννης Γατής είπε ότι τα Κέντρα Υγείας είναι σε τέτοιο σημείο αποδυναμωμένα ώστε πλέον είναι θέμα πολιτικής βούλησης εάν θέλουν εάν η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να συνεχίζεται.

Οπως εξήγησε, εκτός από τις ελλείψεις στο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων, η λειτουργία των Κέντρων Υγείας καθίσταται ακόμη περισσότερο δυσχερής από τις φοβερές ελλείψεις.
«Δεν υπάρχει χαρτί για τις συνταγογραφήσεις ούτε και μελάνι για τους εκτυπωτές. Ταυτόχρονα υπάρχει φοβερό πρόβλημα με τα φάρμακα που καθυστερούν με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι των παραγγελιών να καταβάλλουν καθημερινά μεγάλο αγώνα δρόμου» είπε ο ίδιος.

Οι πρώτες ελλείψεις παρατηρήθηκαν από την αρχή του χρόνου, όμως το τελευταίο διάστημα είναι τραγικές. «Πλέον δεν μένει τίποτα άλλο να κάνουμε από το καταγγέλλουμε το φαινόμενο» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις στα φάρμακα ο κ. Γατής είπε ότι υπάρχουν σε όλα τα είδη, τα αντιπυρετικά, τις γάζες, τις σύριγγες.

Οσον αφορά στο προσωπικό, στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας επισήμανε ότι υπάρχει μόνο μία παιδίατρος δύο φορές την εβδομάδα στην Αργαλαστή. Δεν υπάρχει κανένας οδοντίατρος, ενώ από άποψη εξοπλισμού, όπως ανέφερε ο κ. Γατής, υπάρχουν επίσης προβλήματα με ενδεικτικό το παράδειγμα του Βελεστίνου όπου το ακτινολογικό μηχάνημα είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις φοβερές ελλείψεις προσωπικού στη Σκιάθο και τη Σκόπελο αλλά και τις ελλείψεις στα πληρώματα ασθενοφόρων σε ολόκληρο το Νομό με αποτέλεσμα να συνδράμει το ΕΚΑΒ.
Για τα μικροβιολογικά εργαστήρια είπε ότι «υπολειτουργούν. Καθημερινά δουλεύει μόνο του Αλμυρού, ενώ κάποια δεν εργάζονται καθόλου, όπως της Ζαγοράς. Στο Βελεστίνο το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα πρόσθεσε».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας ανά τακτά διαστήματα υποβάλει αιτήματα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βελτίωση αυτής της εικόνας.
«Και πριν ένα μήνα ζητήσαμε προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και χρηματοδότηση. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο αν θέλουμε να έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου