ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ποικίλες δράσεις στην Κερασιά

ποικίλες-δράσεις-στην-κερασιά-680827

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έκοψε την πίτα παρουσία πλήθους κόσμου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς με την παρουσία των συγχωριανών και φορέων της περιοχής πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης κουλούρας παρουσία του π. Αντωνίου που την ευλόγησε.

Ο Σύλλογος συμπλήρωσε 38 χρόνια ιστορίας και έχει πλούσια κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά με εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας. Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες όλων των προηγούμενων Δ.Σ. και με τη συμμετοχή των Κερασιωτών, έφεραν εις πέρας σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με τα σχολεία και με συλλόγους πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Ενημέρωσης Βορείου Πηλίου, το Κέντρο Ερευνας και προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας Β. Πηλίου και το Μουσείου Ηλία Λεφούση με υπεύθυνο επιστημονικό συνεργάτη τον κ. Δημήτρη Οικονομίδη (μέχρι σήμερα ταυτοποιήθηκαν 50 περίπου είδη άγριας ορχιδέας.). Επίσης ο σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία στα μονοπάτια που υπάρχουν άφθονα, έχουν σηματοδοτηθεί και είναι προσβάσιμα για τους λάτρεις της φύσης. Η περιοχή πρέπει να βγει από την αφάνια και να γίνει πόλος έλξης ενώ σε συνδυασμό με τη Λίμνη Κάρλα μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει τουριστικός προορισμός για όλους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κυριαζής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Στην εκδήλωση έγινε βράβευση μαθητών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Τράτσα Ευαγγελία, Καπουρνιώτη Πηνελόπη, Γκουντή Δήμητρα. Τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Μιχάλης Κυριαζής. Χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα και συνεχάρη το σύλλογο για το σημαντικό έργο που γίνεται και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση, όπως και ο πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ Σκρίμπας Γιάννης και η πρόεδρος του Τ. Σ. Κερασιάς κ. Χασιώτη Αντωνία.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, η νεολαία του χωριού και πλήθος κόσμου. Προβλήθηκαν σε video οι εκδηλώσεις της χρονιάς. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση με εθελοντική προσφορά από τον κ. Λεωνίδα Χατζηζήση και το κ. Αντώνη Μόσχο που διασκέδασε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους με τα πολύ ωραία τραγούδια που ακούσθηκαν.

Εκδηλώσεις της νέας χρονιάς είναι οι εξής: Αποκριάτικες εκδηλώσεις, πεζοπορίες,17ος Ημιμαραθώνιος, 14ος Δρόμος Μνήμης, ετήσιος χορός, 5ο Αντάμωμα Κερασιωτών, 15η Βραδιά Πανσελήνου, Βραδιά χορευτικών τμημάτων, ομιλία με θέματα υγείας, συμμετοχή στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Βελεστίνου κ.α. Επίσης ο σύλλογος απένειμε στην κ. Κολυνδρίνη, στον κ. Σκρίμπα, τον κ. Χατζηζήση και στον κ. Μόσχο το βιβλίο του Ηλία Λεφούση. Για την καλύτερη προβολή του χωριού, έχει δημιουργηθεί, τέλος, ιστοσελίδα που προβάλει τις εκδηλώσεις του. Τέλος ο σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προβολή, την ανάπτυξη, το συμφέρον και την πρόοδο του χωριού και των κατοίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου