ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς Κεραμίδι, Κανάλια και Κερασιά

επιστρέφουν-σε-κανονικούς-ρυθμούς-κε-740241

Επειτα από τη «δοκιμασία» λόγω του χιονιά

Στους κανονικούς της ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στην περιοχή Κεραμιδίου – Καναλίων και Κερασιάς που ήταν το δυσκολότερο μέτωπο που είχαν να αντιμετωπίσουν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εξαιτίας της επέλασης του χιονιά από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι και χθες μηχανήματα επιχειρούσαν στο παραπάνω μέτωπο προκειμένου να καθαρίσουν οι δρόμοι ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην κυκλοφορία του οδικού δικτύου ειδικά τις πρωινές ώρες αλλά και μετά το απόγευμα λόγω παγετού που σε πολλά σημεία του δρόμου από Γλαφυρές μέχρι Κερασιά και μεταξύ Καναλίων και Κεραμιδίου, ο δρόμος μετατρέπεται σε παγίδα για τους οδηγούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δυνατή χιονόπτωση έπληξε κυρίως την περιοχή του Δήμου προς το μέτωπο με τα Φάρσαλα και στο μέτωπο Καναλίων – Κεραμιδίου. Πιο ανεκτή η κατάσταση στην περιοχή Στεφανοβικείου και Ριζομύλου όπου επίσης επιχειρούσαν μηχανήματα, με δυσκολίες γίνονταν η κυκλοφορία στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου όπου γκρέιντερ με ειδικές λεπίδες προσπαθούσαν να κρατήσουν επίσης το δίκτυο ανοιχτό καθώς πρόκειται για τον επαρχιακό δρόμο από τον οποίο κινούνται πολλά αυτοκίνητα από Βόλο για Φάρσαλα και από τα Φάρσαλα προς Βόλο.

Στη μάχη του αποχιονισμού από την πρώτη στιγμή μέχρι ακόμη και χθες επί ποδός ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας που μαζί με όλους τους αντιδημάρχους , προέδρους δημοτικών κοινοτήτων και τοπικών συμβουλίων και δημοτικούς συμβούλους, βρίσκονταν έξω στα μέτωπα παρεμβάσεων με συνεργεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με ιδιώτες που εκμίσθωσαν τα μηχανήματά τους, με 2 γκρέιντερ, 1 φορτωτή, 2 JCB, 1Bob Cat, 4 ειδικά τρακτέρ με λεπίδες και ένα ειδικό μηχάνημα της Νομαρχίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου