ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»

ρατσισμός-και-διαφορετικότητα-όλοι-64266

Με επιτυχία οι σχολικοί αγώνες στο Βελεστίνο

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι μαθητές του Βελεστίνου που συμμετείχαν στους σχολικοί αγώνες με κοινό μήνυμα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας σχολικού αθλητισμού που έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων καθώς και στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» με θεματικό άξονα για το σχολικό έτος 2014-15 «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Στους ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδιάς (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο), υπήρξε μαζική συμμετοχή μαθητών/τριών του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Οι δράσεις εμπλουτίστηκαν με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τις έννοιες του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ισότητας, με προβολές ταινιών καθώς και με καλλιτεχνικά δρώμενα και εικαστικές δημιουργίες συναφούς θεματολογίας. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν καθοριστικά τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όσο και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου