ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε νέες βάσεις ο σχεδιασμός

σε-νέες-βάσεις-ο-σχεδιασμός-75036

Επαφές για την ιεράρχηση των αναγκών ανά περιοχή έχει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια

Τη συλλογική λειτουργία του Δήμου κάνει πράξη η νέα δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου. Τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση ο δήμαρχος κ. Δημ. Νασίκας ότι ο Δήμος θα πρέπει να διοικηθεί συλλογικά και ότι τα τοπικά συμβούλια θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στη λήψη των αποφάσεων που λαμβάνονται ανά δημοτική ενότητα ξεκινά επαφές τόσο ο ίδιος όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του με τους εκπροσώπους ανά περιοχή ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός που αφορά σε έργα και προτεραιότητες ανά τομέα.

Στα έργα που έχουν τεθεί στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής όπως έχει δεσμευτεί ο Δημ. Νασίκας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η οριστική επίλυση του υδροδοτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Στεφανοβίκειο για περισσότερο από τρία χρόνια, αλλά και άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στο Βελεστίνο και η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλους τους οικισμούς, η ασφαλτόστρωση οδών και διάνοιξη νέων όπου απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δημοτικού διαμερίσματος και η δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Επίσης βαρύτητα θα δοθεί στη στοχευμένη διαχείριση των πόρων και στη εξάντληση κάθε περιθωρίου για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων μαζί με το νέο ΕΣΠΑ.

Ο προγραμματισμός σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής έτσι ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν και ο προγραμματισμός που θα γίνει να διασφαλίζει προϋποθέσεις ανάπτυξης αλλά και αντιμετώπισης της ανεργίας και αύξησης της απασχόλησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί η συνεργασία με τοπικούς εργοδοτικούς φορείς (Βιομηχανίες, Βιοτεχνικούς συλλόγους κλπ) για έμμισθη πρακτική εξάσκηση περιορισμένου χρονικού διαστήματος για νέους αλλά και ουσιαστική παρέμβαση στη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες αγοράς με την παράλληλα ενίσχυση νέων δημοτών επαγγελματιών.

Εξάλλου θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αγροτικής και της κτηνοτροφικής ανάπτυξης με αξιοποίηση δημοτικών γεωτρήσεων και ανόρυξη νέων, με ολοκληρωμένες μελέτες για κατασκευή αρδευτικών φραγμάτων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, προβολή τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα ο Δήμος σταδιακά προγραμματίζει να προχωρήσει στην κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος σχεδιασμού ανάπτυξης και προώθησης της βιώσιμης αλιείας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου