ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραδίδεται ο κόμβος Βελεστίνου

παραδίδεται-ο-κόμβος-βελεστίνου-99100

Στην κυκλοφορία παραδίδεται σήμερα ο κόμβος Βελεστίνου. Στις 10 το πρωί, το παρών στο έργο που έχει ολοκληρωθεί θα δώσουν ο Γ.Γ. Δημοσίων Εργων, κ. Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός και η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 2,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα, γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για τη διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά Εθνική Οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό. Επίσης περιλαμβάνεται μονός κλάδος πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β., υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων. Εξάλλου έχει κατασκευαστεί οδός μήκους 270 μέτρων, επί υφισταμένης οδού, τοίχοι αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140μέτρων και έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης κόμβου.
Ο κόμβος του Βελεστίνου ήταν ένα έργο που διεκδίκησε η δημοτική αρχή Φερών και δημοπρατήθηκε το 2009 με δήμαρχο τον Κων. Κανάρη.

Η μελέτη για την κατασκευή του κόμβου του Βελεστίνου είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων έργων (ΠΕΧΩΔΕ), η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε και την παραχώρηση από το 304 ΠΕΒ δέκα συνολικά στρεμμάτων για την χάραξη του κόμβου.

Το έργο δεν ξεκίνησε να κατασκευάζεται άμεσα λόγω καθυστερήσεων στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων σε ιδιοκτησία ιδιώτη αλλά και στο 304 ΠΕΒ και του έργου απορροής βρόχινων νερών που υπήρχε δέσμευση να κατασκευαστεί στο 304 ΠΕΒ για την κατασκευή του κόμβου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου