ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκτός διανομής εκτάσεων στην Κάρλα

εκτός-διανομής-εκτάσεων-στην-κάρλα-130798

Κινδυνεύουν να μείνουν 300 και πλέον αγρότες άνεργοι – Παρέμβαση του Δ. Ρήγα Φεραίου

Αμεσος κίνδυνος να αποκλειστούν από τη διανομή εκτάσεων στην Κάρλα αγρότες της περιοχής. Τριακόσιοι και πλέον αγρότες και ακτήμονες είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες… δεν αναγνωρίζουν ότι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Πρόκειται για τις ίδιες υπηρεσίες που πέρυσι τους είχαν χορηγήσει την ίδια ακριβώς βεβαίωση.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε.

Χθες έγινε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα της διανομής των κτημάτων της Κάρλας στα Κανάλια παρουσία του νέου Δημάρχου κ. Δημητρίου Νασίκα.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παρσάς Ευάγγελος και Παλληκάρης Δημήτριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παπαϊωάννου Ιωάννης και Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων παρακάρλιων χωριών και αρκετοί δημότες.

Σύμφωνα με το Ν. 4061 το Κράτος αποφάσισε να εκμισθώσει όλες τις δημόσιες εκτάσεις της χώρας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ανέργους. Μέσα στις εκτάσεις αυτές συμπεριλήφθηκαν και οι εναπομείνασες εκτάσεις της Κάρλας. Πριν από δύο χρόνια περίπου έγινε η διανομή των εκτάσεων αυτών. Εδώ και ένα μήνα περίπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε εκ νέου από τούς παρακάρλιους κατοίκους να καταθέσουν και πάλι αιτήσεις για να γίνει από την αρχή η διανομή, ωστόσο όταν οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να παραλάβουν τα ίδια έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως και πριν από 2 χρόνια διαπίστωσαν ότι το ΚΕΠΥΕΛ δεν χορηγεί πλέον τη βεβαίωση ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αυτό ωστόσο ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα τους παραχωρηθούν κτήματα στην Κάρλα, γεγονός αφενός απαράδεκτο και αφετέρου οξύμωρο αφού οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες προϋποθέσεις πριν από 2 χρόνια ήταν αγρότες και φέτος οι ίδιες υπηρεσίες τους αποκλείουν.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά πάνω από 300 οικογένειες παρακάρλιων χωριών ο Δήμαρχος κ. Νασίκας ανέφερε στους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δικαιωθούν και πάλι οι συγκεκριμένοι δημότες.

Ανέφερε μάλιστα ότι θα υπάρξει ανάλογη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παράλληλα θα ζητηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και εάν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει και συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο.

BΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου