ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μετά τη Βανδή στην Ασλανίδου οι φορολογικοί έλεγχοι

μετά-τη-βανδή-στην-ασλανίδου-οι-φορολο-165898

Επίσκεψη στη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου το Σάββατο 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου πραγματοποίησαν οι εφοριακοί Βόλου.

Μετά την… ακρόαση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στη Σκιάθο, πριν περίπου δέκα μέρες, οι εφοριακοί έλεγξαν τα εισιτήρια και τα συμφωνητικά για τις αμοιβές των καλλιτεχνών της συναυλίας της κ. Ασλανίδου.

Οι εφοριακοί βρήκαν εντάξει τα 1.000 περίπου εισιτήρια που κόπηκαν, αλλά τα συμφωνητικά των καλλιτεχνών.

Οι έλεγχοι για την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Οικονομικών.

Εξάλλου το Σαββατοκύριακο μικτά συνεργεία της Εφορίας Βόλου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο Πήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραβατικότητα που παρουσιάστηκε ήταν περιορισμένη.

Οι έφοδοι, που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα καταστήματα από το Χορευτό μέχρι το Τρίκερι, έδειξαν ότι ένας στους τέσσερις επαγγελματίες δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία.

Εξαίρεση αποτελούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων όπου η φορολογική νομοθεσία φαίνεται ότι τηρείται κατά γράμμα.

Φορολογικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν και στα νησιά, όπου κυρίως στη Σκιάθο η παραβατικότητα είναι της τάξεως του 15 -25% με ορισμένα καφέ και εστιατόρια να μην κόβουν αποδείξεις.

Οι έφοδοι για την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας θα συνεχιστούν σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπουργείου Οικονομικών.
Η εγκύκλιος προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων που θα αποτελούνται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους και οι έλεγχοι θα διενεργούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας, πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.
Εργο των εν λόγω συνεργείων είναι ο έλεγχος για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων του Κ.Φ.Α.Σ. (Υποπαράγραφος Ε1 της παραγράφου Ε του ν.4093/2012), κυρίως όσον αφορά τη διακίνηση των αγαθών, την πώληση αυτών και την παροχή υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται αν εκδόθηκαν τα οριζόμενα φορολογικά στοιχεία (Α.Λ.Π., Α.Π.Υ., τιμολόγια, έγγραφα μη τιμολογηθέντων αγαθών κ.λ.π.) για τη διακίνηση και την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών μεταξύ επιτηδευματιών ή μεταξύ επιτηδευματιών και ιδιωτών- καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι όταν ο μερικός επιτόπιος έλεγχος διενεργείται σε επιχειρήσεις με οργανωμένα λογιστήρια (βιβλία διπλογραφικά Γ’ κατηγορίας- Κ.Φ.Α.Σ.) σε ημέρες και ώρες που το λογιστήριο αποδεδειγμένα δε λειτουργεί, ο έλεγχος πρέπει να περιορίζεται στην ορθή έκδοση των πάσης φύσεως φορολογικών στοιχείων και να μη ζητά για θεώρηση τα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης, ούτε να καταλογίζονται παραβάσεις μη επίδειξης λογιστικών βιβλίων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου