ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόκληση οι παιδικές χαρές

πρόκληση-οι-παιδικές-χαρές-167415

Ούτε μία παιδική χαρά δεν έχει άδεια, ενώ τα παιχνίδια είναι παλιά και επικίνδυνα

Πρόκληση συνιστούν για τη νέα Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου οι παιδικές χαρές, που ως γνωστόν δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας τους. Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο στα παλιά και επικίνδυνα παιχνίδια, όσο και στους χώρους όπου παίζουν ανέμελα δεκάδες παιδιά.

Σύμφωνα με το νέο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, ο οποίος αναλαμβάνει το τιμόνι του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου, προτεραιότητα θα δοθεί στην ανακατασκευή των παιδικών χαρών, προκειμένου να καταστούν ασφαλείς για τα παιδιά.

Σήμερα το σύνολο των παιδικών χαρών στο Δήμο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένως θίξει ο κ. Νασίκας. Από τους πρώτους κιόλας ελέγχους διαπιστώνεται ότι καμία παιδική χαρά δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Παιχνίδια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ και κρίνονται ακατάλληλα και επικίνδυνα για τους λιλιπούτειους… θαμώνες των παιδικών χαρών, χώροι χωρίς περιφράξεις, χωρίς σκίαστρα και παγκάκια, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς επαρκή φωτισμό, ούτε καν ένα τηλέφωνο για έκτακτη ανάγκη, είναι η σημερινή εικόνα των παιδικών χαρών, που εγκυμονούν κινδύνους για τα μικρά παιδιά σε κάθε γωνιά τους.

Ηδη ο νέος Δήμαρχος είναι σε επαφή με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις παιδικές χαρές στο Βελεστίνο και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες, καταγράφοντας ένα προς ένα τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και η σύνταξη μελέτης που προβλέπει προμήθεια οργάνων και εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου να καταστούν ασφαλείς οι παιδικές χαρές. Με την ολοκλήρωση των μελετών, θα προϋπολογιστούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται και οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν ξεφεύγουν από τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

«Για την υλοποίηση των εργασιών στο σύνολό τους θα κληθούμε να αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου οι παιδικές χαρές να καταστούν ασφαλείς και να πληρούν τους όρους για ξέγνοιαστο παιχνίδι», σημείωσε ο κ. Νασίκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου