ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στην κυκλοφορία ο κόμβος Βελεστίνου

στην-κυκλοφορία-ο-κόμβος-βελεστίνου-179299

Παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά και τις τελευταίες λεπτομέρειες

Στην κυκλοφορία δίνεται εντός ημερών ο κόμβος του Βελεστίνου, ένα από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή που θα αναβαθμίσει άμεσα την συγκοινωνιακή πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε στο χώρο του έργου με τον εργολάβο, ο οποίος της ανέφερε πως ο κόμβος θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι εργασίες ουσιαστικά έχουν τελειώσει και λεπτομέρειες απομένουν.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος, «μετά από ένα χρονικό διάστημα απαιτούμενων εργασιών, ο κόμβος του Βελεστίνου, ένα έργο που δεκαετίες ανέμενε η περιοχή του Βελεστίνου και οι γειτονικές περιοχές ολοκληρώνεται. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με στελέχη του Υπουργείου, αλλά και της ΠΑΘΕ, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη. Από την πληροφόρηση που λάβαμε από τον εργολάβο, ο δρόμος μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στις προσεχείς ημέρες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το έργο ολοκληρώθηκε.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή μετά από συνεχείς ενέργειες ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες και κατόπιν συνεννόησης με τα συναρμόδια Υπουργεία, ξεκίνησε και τελειώνει το έργο που θα βγάλει από τον συγκοινωνιακό περιθώριο την περιοχή μας και θα γλυτώσει από την ταλαιπωρία τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

– Γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά εθνική οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό.

– Μονός κλάδος πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β.

– Υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων.

– Τοπική οδός μήκους 270μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού.

– Τοίχοι αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140μέτρων.

– Εργα αποχέτευσης – αποστράγγισης κόμβου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου