ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανεμοθύελλα σάρωσε το Στεφανοβίκειο

ανεμοθύελλα-σάρωσε-το-στεφανοβίκειο-179629

Σήκωσε κεραμίδια και υπόστεγα, ενώ έσπασε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες

Κεραμίδια, υπόστεγα, δέντρα και καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας και βαμβακιού σάρωσε χθες αργά το απόγευμα ισχυρή ανεμοθύελλα που έπληξε τις περιοχές του Στεφανοβικείου και Ριζομύλου. Μάλιστα παρατηρήθηκαν περιπτώσεις στις οποίες ο αέρας σήκωσε κεραμίδια και τα προσγείωσε 300 μέτρα μακριά…

Η ανεμοθύελλα και η δυνατή βροχή έπληξαν τις δύο περιοχές γύρω στις 8.30 το απόγευμα, προκαλώντας δεκάδες ζημιές. Ωστόσο περισσότερες ζημίες σημειώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 15-20 πτώσεις δέντρων και αρκετές ζημιές σε υπόστεγα και στέγες σπιτιών.

Για 20 λεπτά που διήρκεσε η ισχυρή ανεμοθύελλα οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου έβλεπαν να προκαλούνται ζημιές στις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν επίσης καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την συγκομιδή τους. Μέχρι χθες αργά το βράδυ οι παραγωγοί δεν είχαν εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειές. Σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση των ζημιών. Σε περίπτωση που οι ζημιές είναι σοβαρές θα καλέσουν κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Δρόμοι – ποτάμια στην Αγριά

Από την ισχυρή χθεσινή καταιγίδα μετατράπηκαν επίσης δρόμοι σε ποτάμια στην Αγριά, σε σημεία για το οποία είχε προειδοποιήσει ο δημοτικός σύμβουλος Αγριάς κ. Μπάμπης Ζάχος ότι υπάρχουν βουλωμένα φρεάτια. Ειδικότερα οι δρόμοι μπροστά από την Παιδόπολη και τα πρατήρια ΒΡ και Ελίν, μετατράπηκαν ξανά σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Συνεχίζονται τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Στο μεταξύ σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένονται και σήμερα Σάββατο έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία. Ειδικότερα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ανακοίνωσε ότι σήμερα στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ορεινά κυρίως των βορειότερων περιοχών και άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Κατόπιν τούτου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση και συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου