ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τεράστια καταστροφή από την πυρκαγιά σε εξαγωγική βιομηχανία επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών στη Χλόη Βελεστίνου

τεράστια-καταστροφή-από-την-πυρκαγιά-183382

Τους 1.100 τόνους ελιάς και τα 2 εκατ. ευρώ αγγίζει η μεγάλη καταστροφή στην εξαγωγική μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών στη Χλόη Βελεστίνου μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το βράδυ στη νέα πτέρυγα της βιομηχανίας.

Οι σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η φωτιά αποκαλύφθηκαν στο σύνολό τους με το φως της ημέρας. Ολόκληρη η νέα πτέρυγα της επιχείρησης μετατράπηκε σε αποκαΐδια, καθώς οι φλόγες καταβρόχθισαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η στέγη της καινούργιας πτέρυγας της βιομηχανίας «Καλογήρου» υποχώρησε και μαζί με τους αποθηκευμένους τόνους σε πλαστικές δεξαμενές ελιάς ολοσχερή καταστροφή υπέστη το σύνολο της εγκατάστασης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε προχθές στις 8.30 το βράδυ και ενώ το εργοστάσιο είχε ολοκληρώσει τις ημερήσιες εργασίες του και ήταν κλειστό. Τις φλόγες που ήδη είχαν απλωθεί στη νέα πτέρυγα 1.250 τετραγωνικών μέτρων αντιλήφθηκαν διερχόμενοι από το σημείο, που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική.

Η κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση. Στο σημείο κατέφθασαν 12 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα από το Βόλο, τη Βιομηχανική Περιοχή, καθώς και από τη Λάρισα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στη συγκεκριμένη πτέρυγα – αποθηκευτικό χώρο την πυρκαγιά. Ηταν, όμως, τόση η μανία της φωτιάς, η οποία με τη βοήθεια των βαρελιών και των μεγάλων ποσοτήτων ελιάς που είχαν στο εσωτερικό της, έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και εξαπλώθηκε από τη μία άκρη στην άλλη της πτέρυγα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας στο σημείο παρέμειναν πυροσβεστικά οχήματα. Το πρωί χθες αποκαλύφθηκε η καταστροφή στην ολότητά της.

Δείτε επίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ~ ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου