ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοίγουν τα διόδια Μοσχοχωρίου ~ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

ανοίγουν-τα-διόδια-μοσχοχωρίου-νεα-κι-183418

Νέα μορφή διαμαρτυρίας για τα τρία παιδιά που έχασαν τη ζωή της σε τροχαίο στην Παλιά Εθνική οδό Βόλου – Λάρισας

Στις 6 μ.μ. στα διόδια Μοσχοχωρίου πραγματοποιείται σήμερα η νέα κινητοποίηση κατοίκων και φορέων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ζητώντας να δοθεί τέλος στην ατελείωτη λίστα αθώων θυμάτων στην Παλιά Εθνική Οδό, όπου έχει διοχετευτεί η κίνηση βαρέων οχημάτων εξαιτίας του υψηλού κόστους των διοδίων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης τα διόδια θα ανοίξουν συμβολικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ακριβό αντίτιμο, με αποτέλεσμα φορτηγά να ακολουθούν τη διαδρομή της Παλιάς Εθνικής Οδού, δημιουργώντας δρόμο – λαιμητόμο.

Μετά από ευρεία σύσκεψη των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου ορίστηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα, η οποία απευθύνει ευρύ κάλεσμα στη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία για το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Σε ανακοίνωση τονίζουν: «Καλούμε τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, τους κοινωνικούς φορείς όλων των βαθμίδων και προπαντός όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να συστρατευθούν στον αγώνα μας, μακριά από οποιοδήποτε προσωπικό και κομματικό όφελος και στόχο, για να μη χυθεί άλλο αθώο αίμα στο δρόμο καρμανιόλα της περιοχής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα και προσθέτει: «Οχι άλλο αίμα! Καλούμε όλους τους κατοίκους όλων των παράπλευρων χωριών της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων του Μοσχοχωρίου σήμερα Πέμπτη 31/07/2014 και ώρα 18:00. Μας αφορά όλους!»

Η συντονιστική επιτροπή, όπως ορίστηκε από την ευρεία σύσκεψη, αποτελείται από τους: Μαρία Ακριβούση, Αθανάσιο Βλάχο, Σιδέρη Γκουγκούδη, Ιωάννη Γούρναρη, Κωνσταντίνο Καραβασίλη, Δημήτριο Λουφόπουλο, Χρύσα Παπαχρήστου και Ανέστη Πασχαλούδη.

Την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου ζητά, στο μεταξύ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, η απερχόμενη Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου.

«Από τότε που τοποθετήθηκαν τα διόδια Μοσχοχωρίου και ξεκίνησε η πολιτική της κραυγαλέας αύξησης του τέλους διέλευσης για τα οχήματα, η Παλιά Εθνική Οδός Βόλου – Λάρισας έχει δεχτεί ένα πολύ έντονο κυκλοφοριακό φόρτο από χιλιάδες μικρά και μεγάλα οχήματα να το διασχίζουν καθημερινά για να μην πληρώσουν οι οδηγοί τα διόδια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο δρόμος αυτός, όμως, που κατασκευάστηκε πριν 70 χρόνια, είναι ακατάλληλος για την κυκλοφορία τόσων πολλών οχημάτων. Το επιβεβαιώνουν και επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν εκπονηθεί και δείχνουν δεκάδες προβλήματα και ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Αλλά πέρα από τις μελέτες, και ένας απλός οδηγός διαπιστώνει πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί σε αυτό το δρόμο, με τις νταλίκες να περνούν δίπλα του, σε απόσταση ελάχιστων εκατοστών παίζοντας τη ζωή του κορόνα – γράμματα», μεταφέρει με την επιστολή της.

Η κ. Λαΐτσου ζητά να επανεξεταστεί η προοπτική κατάργησης των διοδίων Μοσχοχωρίου και προσθέτει: «Διαφορετική έσχατη λύση αποτελεί για εμάς η ελαχιστοποίηση του τιμήματος διέλευσης που είναι και η πιο υψηλή κατά μήκος όλης της ΠΑΘΕ, 4 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα και 14 ευρώ για τα μεγαλύτερα οχήματα. Έτσι, για να μεταβεί κάποιος από το Βόλο στη Λάρισα και να επιστρέψει, δηλαδή μια απόσταση συνολικά 120 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί συνολικά είκοσι οκτώ ευρώ μόνο για την πληρωμή των διοδίων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επιλέγουν την παλιά εθνική οδό, καθώς η οικονομική κρίση τους έχει γονατίσει.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου