ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο δρόμο για την «καρμανιόλα» ~ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ

στο-δρόμο-για-την-καρμανιόλα-παραμε-185031

Ευρεία σύσκεψη στο Ρ. Φεραίο, συντονιστική επιτροπή αγώνα και συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου αύριο στις 6 μ.μ.

«Οχι άλλο αίμα!», συνεχίζουν να βροντοφωνάζουν φορείς και κάτοικοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μέσα στον θρήνο που δεν καταλαγιάζει για τα τρία παιδιά, αθώα θύματα πολύνεκρου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος την περασμένη Τετάρτη στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Νέοι των δύο χωριών ως ελάχιστη ένδειξη του βαρύ πένθους απέκλεισαν την περασμένη εβδομάδα την παλιά εθνική οδό, μπροστά στο σημείο του τροχαίου. Πλέον, μετά από ευρεία σύσκεψη των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ορίστηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα, ενώ η νέα μορφή εκδήλωσης της οργής και της αγανάκτησής τους για το μακρύ κατάλογο αθώων θυμάτων σε ένα δρόμο – καρμανιόλα, που επιλέγεται εξαιτίας του υψηλού κόστους των διοδίων, αποτελεί το συμβολικό άνοιγμα του σταθμού των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Για αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., η συντονιστική επιτροπή απευθύνει ευρύ κάλεσμα στη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία για το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου. Η συντονιστική επιτροπή, όπως ορίστηκε από την ευρεία σύσκεψη αποτελείται από τους: Μαρία Ακριβούση, Αθανάσιο Βλάχο, Σιδέρη Γκουγκούδη, Ιωάννη Γούρναρη, Κωνσταντίνο Καραβασίλη, Δημήτριο Λουφόπουλο, Χρύσα Παπαχρήστου και Ανέστη Πασχαλούδη.

Κάλεσμα σε συστράτευση

«Καλούμε τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, τους κοινωνικούς φορείς όλων των βαθμίδων και προπαντός όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να συστρατευθούν στον αγώνα μας, μακριά από οποιοδήποτε προσωπικό και κομματικό όφελος και στόχο, για να μη χυθεί άλλο αθώο αίμα στο δρόμο καρμανιόλα της περιοχής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα και προσθέτει:

«Οχι άλλο αίμα! Καλούμε όλους τους κατοίκους όλων των παράπλευρων χωριών της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων του Μοσχοχωρίου την Πέμπτη 31/07/2014 και ώρα 18:00. Μας αφορά όλους!»

Ανοιχτή ομάδα στο facebook

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, κατά εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν μέλη στην ανοιχτή ομάδα «Όχι άλλα θύματα στην ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας». Εως χθες το απόγευμα αριθμούσαν τα 1.800. Στο άνοιγμα της σελίδας η φωτογραφία των τριών αγγελουδιών, της 18χρονης Ιωάννης, της 21χρονης αδερφής της Κατερίνας και του 20χρονου Φίλιππου, σε μία από τις τελευταίες καλοκαιρινές ανέμελες βόλτες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου