ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Οδηγός Πόλης» στο Δήμο

οδηγός-πόλης-στο-δήμο-192837

Στη δημιουργία «Οδηγού Πόλης» στο πλαίσιο του προγράμματος της ψηφιακής σύγκλισης ο οποίος θα αναφέρεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος προχωρά στην υποβολή της σχετικής πρότασης στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που διαχειρίζεται και το σχετικό ψηφιακό πρόγραμμα.

Η μελέτη για την πρόταση θα κατατεθεί στην ΕΕΤΑΑ και στη συνέχεια να ξεκινήσει η υλοποίηση του όλου έργου.

Με τη δημιουργία του οδηγού πόλης ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποκτά ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, προκειμένου να ενημερώνονται οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες για όλες τις τουριστικές, ψυχαγωγικές, εμπορικές, βιοτεχνικές και άλλες δραστηριότητες του Δήμου. Για παράδειγμα μέσω του οδηγού Πόλης, ο επισκέπτης θα ενημερώνεται, σε πιο σημείο θα μπορεί να βρει ένα αξιοθέατο, ένα παραγωγικό προϊόν, μια εκδήλωση.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την καλύτερη προβολή των πλούσιων φυσικών πόρων, των αρχαίων και νεώτερων μνημείων, των ποικίλων εκδηλώσεων και των γενικότερων πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από τις τοπικές κοινωνίες.

Το πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης που συμμετέχουν οι Δήμοι, έχει τίτλο «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα».

Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, στη διαθεσιμότητα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις (γεωγραφικές, ηλικιακές, άτομα με αναπηρία κλπ.).

Όπως τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, «ο Δήμος στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης των εξαιρετικών περιοχών που διαθέτει (πολιτιστικές, φυσικές, ιστορικές), είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσει έναν Οδηγό Πόλης. Σημειώνεται ότι οι 11 εφαρμογές που έχει προδιαγράψει η ΕΕΤΑΑ, ως ενδιάμεσος φορέας, στοχεύουν όλες στην υλοποίηση ορισμένων από τις αρμοδιότητες των Δήμων μέσω διαδικτύου και κυρίως στην παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και επισκέπτες με αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Σκοπεύει να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού κατά την διάρκεια του έτους, γι’ αυτό θέλει να δώσει έμφαση στην προβολή της περιοχής, στην διευκόλυνση εύρεσης χρήσιμων πληροφοριών από όλους τους επισκέπτες πριν ή κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή μας καθώς και στην προβολή των σημείων ενδιαφέροντος, των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων, αλλά και του πλούσιου ιστορικού και πολιτιστικού μας αποθέματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου