ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος στην περιοχή της Κάρλας

πινακίδες-ερμηνείας-περιβάλλοντος-σ-192845

Μια από τις πλέον διαδεδομένες δραστηριότητες στην περιβαλλοντική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση είναι η ερμηνεία περιβάλλοντος η οποία εξετάζει και αποκαλύπτει με έναν ελκυστικό τρόπο τα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και τις βιοφυσικές και πολιτιστικές σχέσεις της, μέσα από άμεσες εμπειρίες που παράγουν απόλαυση, ευαισθησία, γνώση αλλά και ανάληψη υποχρεώσεων για τις αξίες που ερμηνεύονται.

Με γνώμονα τα παραπάνω τοποθετήθηκαν στην Περιοχή Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου δέκα πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος στις περιοχές Αρμένιου – Ελευθέριου – Έλαφου – Μαυροβούνι (περιοχή Ζυγός) – Φλαμπούρι – περιοχή μεγάλης βρύσης του Μεγαλόβρυσου (ΟΣΣΑ) – περιοχή Πολυδενδρίου – Αγιά Λάρισας – Βελεστίνου και έξι αναλόγια στις περιοχές Ομορφοχωρίου – Αγιόκαμπου – Κερασιάς – Σκλήθρου – Καμάρι – Βελεστίνου, λαμβάνοντας υπόψη τη θετική ανταπόκριση και σύμφωνη γνώμη των Δήμων και Κοινοτήτων. Πρόκειται για πινακίδες που ενημερώνουν τους επισκέπτες για περιβαλλοντικά θέματα καθώς και για είδη και οικοτόπους που συναντώνται στην Περιοχή Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου. Τα κείμενα δίνονται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Οι πινακίδες και τα αναλόγια ερμηνείας περιβάλλοντος αποτελούν πεδίο δράσης και προβληματισμού επιτυγχάνοντας εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς και διαχειριστικούς στόχους.

Το έργο εκπονήθηκε στα πλαίσια της Απόφασης Αυτεπιστασίας του Φ.Δ.Κα.Μα.Κε.Βε.: «Δράσεις για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας» που εντάσσεται στην πράξη «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου», του Ε.Π. «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται κατά 80% από ΕΤΠΑ και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. θα συνεχίσει να υλοποιεί έργα περιβαλλοντικής ενημέρωσης με στόχο την ενημέρωση για διασφάλιση και ενίσχυση της αειφορίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και των λειτουργιών και των υπηρεσιών που προσφέρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου