ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κεντρική θέση σε τουριστικό οδηγό κατέχει το Βένετο

κεντρική-θέση-σε-τουριστικό-οδηγό-κατ-195057

Σε ποικίλα πεδία επεκτείνονται οι δράσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την περιοχή του Βενέτου. Μάλιστα στον τουριστικό οδηγό που εντός των επόμενων ημερών θα εκδώσει ο Δήμος, το Βένετο έχει κεντρική θέση, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους, όπου θα στηριχθεί η έλευση τουριστών στην περιοχή λόγω βέβαια και των πανέμορφων παραλιών που διαθέτει.

Παρουσία πολλών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πολιτιστικό σύλλογο του Βενέτου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου έδωσε το παρών, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ι. Ματζιάκας και Β. Νικολάου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Δ. Κολυνδρίνη και Γ. Κίτσιος.

Η κ. Λαΐτσου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υποδομών καθημερινότητας, της προώθησης της τοπικής ανάπτυξης, της ανάδειξης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, αλλά και της στήριξης της ψυχαγωγίας των δημοτών και των επισκεπτών.

Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου το Βένετο αποτελεί και κεντρικό πυλώνα στην πολιτική ανάπτυξης του τουρισμού που έχει ξεκινήσει, καθώς συνδυάζει το πανέμορφο φυσικό τοπίο με τις ελκυστικές αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, αλλά και τα θρησκευτικά μνημεία.

Μάλιστα η κ. Λαΐτσου ανακοίνωσε στην εκδήλωση ότι το Βένετο θα περιλαμβάνεται στο νέο τουριστικό οδηγό που εκδίδεται από το Δήμο και στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών εντός και εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα από τη Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει ήδη η ανακατασκευή του δημοτικού καταστήματος στην πλατεία του χωριού το οποίο είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.

Συγχρόνως σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στα θέματα της αγροτικής οδοποιίας, της καθαριότητας, τις οδικής πρόσβασης στις παραλίες, όπως στο Κουλούρι, στον εξωραϊσμό των κτιρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου