ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

δωρεάν-ιατρικές-εξετάσεις-197273

Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης πραγματοποιεί ανά δεκαπέντε ημέρες σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα νοσηλεύτρια η οποία έχει ενεργοποιηθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα δωρεάν τρόφιμα μοιράστηκαν χθες το πρωί στο Ριζόμυλο.

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των ηλικιωμένων και όλων των άλλων ανήμπορων δημοτών οι οποίοι δυσκολεύονται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας, αλλά και στα περιφερειακά ιατρεία ή αγροτικά ιατρεία, ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Ειδικότερα μέσω του προγράμματος της πρόσληψης συμβασιούχων πεντάμηνης διάρκειας από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μια νοσηλεύτρια μεταβαίνει ανά δεκαπέντε ημέρες σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και πραγματοποιεί εξετάσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης. Σε όσα δημοτικά διαμερίσματα λειτουργούν ΚΑΠΗ, η παροχή της νοσηλευτικής φροντίδας πραγματοποιείται σε αυτούς τους χώρους.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «στόχος μας είναι να παρέχουμε το απαραίτητο δίχτυ υγειονομικής ασφάλειας στους δημότες μας. Μέσω της προσπάθειας που ξεκινήσαμε με την ενεργοποίηση της νοσηλεύτριας, επιδιώκουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες κάθε δημοτικού διαμερίσματος και ιδίως τους ηλικιωμένους οι οποίοι ως γνωστόν αδυνατούν για διάφορους λόγους να μεταβαίνουν συχνά στα Κέντρο Υγείας και τα άλλα ιατρεία. Η νοσηλεύτρια κάνει εξαιρετικό έργο και οι δημότες είναι ικανοποιημένοι, καθώς στο χώρο τους παρέχεται μια σημαντική νοσηλευτική υπηρεσία. Παράλληλα μέσα από αυτή τη δράση τονώνουμε και τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, όπου συχνάζουν πολλοί ηλικιωμένοι, ενώ αναβαθμίζουμε το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου