ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βοήθεια στην Κεφαλονιά

βοήθεια-στην-κεφαλονιά-201321

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα στο Δήμο Βόλου η συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» προχθές στην Πάτρα. Οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες, τους φορείς και τις ομάδες πολιτών να στηρίξουν την προσπάθεια, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

Στο Δήμο Βόλου, ως χώρος συγκέντρωσης των προϊόντων διατροφής και άλλων απαραίτητων ειδών, ορίστηκε ο χώρος του νέου ΚΑΠΗ στο δημοτικό κτίριο «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Επισημαίνεται ότι, έπειτα από συνεννόηση με τις αρχές της Κεφαλονιάς, οι ανάγκες αφορούν τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, όπως κονσέρβες κάθε είδους, ξηρά τροφή, γάλατα εβαπορέ, καθώς επίσης εμφιαλωμένα νερά, μπισκότα, αναψυκτικά, χαρτί τουαλέτας, απορρυπαντικά, κλπ.

Η παραλαβή των προσφερομένων ειδών, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

«Οι κάτοικοι του Βόλου που έχουν δυστυχώς προσωπικές εμπειρίες από σεισμούς και ξεσπίτωμα στο πρόσφατο παρελθόν, με την ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που πολλές φορές έχουν επιδείξει, είναι βέβαιο ότι θα σταθούν αλληλέγγυοι στους κατοίκους της Κεφαλονιάς οι οποίοι αυτές τις δύσκολες ώρες δοκιμάζονται σκληρά» δήλωσε από την Πάτρα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης αναφερόμενος στην ανάγκη να αγκαλιαστεί η πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων από τις τοπικές κοινωνίες.

Καλάθια της βοήθειας

Την ίδια ώρα, τα δικά της καλάθια βοήθειας στήνει η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, από χθες το πρωί και μέχρι αύριο Σάββατο θα μείνουν στημένα στο γραφείο της Ομάδας (Λεωφόρος Δημοκρατίας (πίσω από Ηρώων), στην Αγριά και σε διάφορα σούπερ μάρκετ, τα καλάθια της βοήθειας.

Καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν από το υστέρημά τους ανθρώπους της Κεφαλονιάς που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

«Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας! Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες), νερό και γάλα και ό,τι άλλο δεν έχεις απόλυτη ανάγκη μη διστάσεις χάρισέ το!», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977706219.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου