ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εξαρση κλοπών σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου

εξαρση-κλοπών-σε-χωριά-του-δήμου-ρήγα-φ-209313

Αγροτικά μηχανήματα, εργαλεία μέχρι και μπαταρίες αυτοκινήτων έχουν μπει στο στόχαστρο επιτήδειων κλεφτών, τους τελευταίους μήνες σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Κάτοικοι των χωριών μετά από σειρά κρουσμάτων, όπως καταγγέλλουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, φεύγοντας από τα σπίτια τους διπλοκλειδώνουν τις αποθήκες στις αυλές των σπιτιών τους, οι οποίες έχουνε μέσα αγροτικά μηχανήματα και αγροτικά εργαλεία, προκειμένου να τα βρουν στη θέση τους.

Μέσα σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με τον κάτοικο του Ριζομύλου Γ.Κ. έχουν παρατηρηθεί αρκετά κρούσματα κλοπές αγροτικών μηχανημάτων και εργαλείων σε Βελεστίνο, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, Άγιο Γεώργιο.

Πιο πρόσφατο περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Γ.Κ. είναι η κλοπή αγροτικού μηχανήματος (κυλίνδρου ισοπέδωσης) μέσα από οικόπεδο στο χωριό Άγιος Γεώργιος ενώ πριν ένα μήνα παρατηρήθηκαν κλοπές μπαταριών αυτοκινήτων σε δύο αυτοκίνητα στο Βελεστίνο.

Στην μία περίπτωση, αφαίρεσαν την μπαταρία από ένα αγροτικό αυτοκίνητο ενώ στην δεύτερη περίπτωση από ΙΧ αφαιρέθηκε η μπαταρία και το κασετόφωνο.

Επίσης πριν ένα μήνα παρατηρήθηκαν κλοπές σε αγροτικά εργαλεία στο Ριζόμυλο, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες αφαίρεσαν από χωράφι μια ράμπα ποτίσματος όπως και διάφορα αγροτικά εργαλεία.

Χαρακτηριστικά ο κάτοικος τουΡιζομύλου Γ. Κ. αναφέρει: «Δεν ξέρουμε πώς να προστατεύσουμε τις περιουσίες αλλά και τις ζωές μας. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών έχουν γίνει αρκετές κλοπές σε Βελεστίνο, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, Άγιο Γεώργιο και άλλα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Νιώθουμε απροστάτευτοι καθώς σε ολόκληρο το Δήμο Ρήγα Φεραίου, υπάρχουν Αστυνομικό Τμήμα μόνο στο Βελεστίνο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο τέλος θα αναγκαστούμε να κάνουμε περιπολίες τα βράδια έξω από τα σπίτια και τα χωράφια μας».

Στις παραπάνω περιπτώσεις τα θύματα των κλοπών έχουν δηλώσει τις κλοπές στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και έχουν υποβάλει μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου