ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα τηλεϊατρικής

σε-εφαρμογή-το-πρόγραμμα-τηλεϊατρική-217396

Σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπου μέσω του προγράμματος τηλεϊατρικής και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας μπορούν οι κάτοικοι να υποβληθούν σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων οι οποίες θα αποστέλλονται στους γιατρούς του προαναφερθέντος φορέα για να τις εξετάσουν, να γνωματεύσουν και να παρέχουν συμβουλές.

Το σύστημα της τηλεϊατρικής ξεκίνησε και εφαρμόζεται από το Περιφερειακό Ιατρείο Αερινού, όπου ήδη οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν. Πολύ σύντομα, όμως θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να δέχονται ιατρικές συμβουλές από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ορισμένες από τις ιατρικές εξετάσεις που μπορούν να υποβάλλονται οι δημότες, είναι οι εξής: Καρδιογράφημα, οξυμέτρηση, σπιρομέτρηση, μέτρηση γλυκόζης, μέτρηση πίεσης.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι ενταγμένος στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσω του οποίου μπορεί και αναπτύσσει διάφορες δράσεις για την πρόληψη της υγείας του πληθυσμού, αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση από ασθένειες και παθήσεις.

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αερινού δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εξετάσεις: Καρδιογράφημα, Οξυμέτρηση, Σπιρομέτρηση, Μέτρηση γλυκόζης, Μέτρηση πίεσης.

Οι παραπάνω εξετάσεις προωθούνται σε ειδικευμένους γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση στον τοπικό ιατρό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις με το Περιφερειακό Ιατρείο Αερινού στα τηλ. 2425027761 και 2425350209. Έτσι μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Το Κοινωνικό

Φαρμακείο

Από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη στήριξη των απόρων και των ανασφάλιστων.

Αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση αρμόδιων εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής με τους φαρμακοποιούς της περιοχής για την οριστικοποίηση του καθορισμού των δράσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου