ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατείται η κατασκευή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

δημοπρατείται-η-κατασκευή-του-επαλ-βε-223584

Δημοπρατείται η κατασκευή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, μετά την έγκριση που δόθηκε χθες από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ειδικότερα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Κατασκευή Σχολικού Κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου», προϋπολογισμού 3.568.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και ειδικότερα την τεχνική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή. Η κατασκευή του ΕΠΑΛ ήταν ένα αίτημα, το οποίο εμφανίστηκε έντονα στο προσκήνιο εδώ και ενάμιση χρόνο από τους τοπικούς φορείς. Καθώς πρόκειται για έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία και να στηρίξει θέσεις εργασίας, σε μια εποχή, όπου τα κτιριακά έργα βρίσκονται σε ύφεση. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ωριμάσαμε το έργο έτσι ώστε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολείο, με όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να γίνεται αρτιότερα το έργο των δασκάλων και των μαθητών», τόνισε ο Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου τόνισε: «Το νέο κτίριο θα είναι το στολίδι για τη δημόσια εκπαίδευση στον τόπο μας και θα συμβάλλει στην κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη. Ήδη οι προδιαγραφές με τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τους υπόλοιπους χώρους δημιουργούν ασφαλείς προοπτικές για την αρμονική διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε τεχνικούς τομείς, όπου προσανατολίζεται μεγάλος αριθμός του μαθητικού δυναμικού της περιοχής. Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική ζωή του τόπου, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση των προοπτικών απασχόλησης των νέων σε τεχνικούς κλάδους, όπου καταγράφεται αξιόλογη ζήτηση. Τα οφέλη του έργου σχετίζονται με την εκπαιδευτική αναβάθμιση της περιοχής και τόνωση του τοπικού τεχνικού κλάδου απασχόλησης μέσω της κατασκευής κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου και αφορούν τόσο τον πληθυσμό του Βελεστίνου, αλλά και του συνόλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου