ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δηλώνει τη συμπαράσταση στις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων

δηλώνει-τη-συμπαράσταση-στις-διεκδικ-236486

Τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων και στην άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος με την παράταση του φρέσκου γάλακτος, όπως ζητά η τρόικα, εκφράζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου δραστηριοποιούνται 300 και πλέον κτηνοτρόφοι οι οποίοι με συνεχή αγώνα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν οικονομικά.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου είχε επικοινωνία με κτηνοτρόφους της περιοχής και με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, καθώς και τους νέους κινδύνους που έχουν προκύψει πλέον με την απαίτηση της τρόικα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις πέντε στις δέκα ημέρες.

«Όλοι κατανοούμε πως μια τέτοια παράταση της χρονικής διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους, γιατί θα αυξηθεί η ποσότητα του εισαγόμενου γάλακτος από άλλες χώρες, σε βάρος του ντόπιου φρέσκου γάλακτος. Το γάλα αποτελεί την πρώτη ύλη και το κύριο έσοδο για τους κτηνοτρόφους του τόπου μας και κάθε υποβάθμιση του προϊόντος μέσα από τις πιέσεις της τρόικα θα προκαλέσει επιδείνωση της ήδη δυσχερούς οικονομικής θέσης των κτηνοτρόφων μας» σημείωσε η Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε τον κλάδο των κτηνοτρόφων ισχυρό, δυναμικό και παραγωγικό. Και επιτέλους θα πρέπει να στηριχτεί στην πράξη. Δεν χρειάζονται άλλα ευχολόγια οι κτηνοτρόφοι».

Σύμφωνα με το Δήμο πρώτον θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που είναι τρία ευρώ ανά ζώο. Η ενίσχυση αυτή αφορά τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Δεύτερον, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει και στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Είναι αδικαιολόγητο σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους κτηνοτρόφους, η πολιτεία να μην δίνει τη βοήθεια που χρειάζονται».

Η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προέβη στις απαιτούμενες παρεμβάσεις μέσω επιστολών στα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεργασία εξάλλου με τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Στεφανοβικείου προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες άθλησης για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, έχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που έχει εκφράσει τη διάθεση για τη διεξαγωγή πανθεσσαλικών αγώνων καράτε στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου