ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστινιώτικοι σχολιασμοί

βελεστινιώτικοι-σχολιασμοί-239453

1.Στο Δήμο Φερών κυκλοφορούσε μία εφημερίδα που συνέτασσε μία ομάδα νέων και χρηματοδοτούσε ο τοπικός Δήμος. Η εφημερίδα με την ονομασία «Φερών Νέα» είχε μεγάλη ζήτηση από το αναγνωστικό κοινό του τόπου. Εκεί εύρισκαν διέξοδο νέα άτομα – κι όχι μόνο – με ταλέντο στην αναζήτηση και συγγραφή τοπικών νέων, ειδήσεων, άρθρων και σχολιασμών. Εγραφαν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις και ενδιαφέροντα και υπήρχε πλουραλισμός. Οι εφημερίδες είχαν γίνει ανάρπαστες και το ενδιαφέρον των νέων κι εμπειρικών δημοσιογράφων μεγάλωνε συνεχώς, στο κυνήγι νέων θεμάτων και ειδήσεων.

Όμως ξαφνικά, η νέα δημοτική αρχή – εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια -διέκοψε τη χρηματοδότηση της μηνιαίας αυτής τοπικής εφημερίδας. Επόμενο ήταν να σταματήσει η κυκλοφορία της κι όλη η συγγραφική ομάδα να μείνει μετέωρη με την απορία. Η απογοήτευση των ανθρώπων που την είχαν πλαισιώσει, αλλά και του αναγνωστικού κοινού ήταν πολύ μεγάλη. Δεν γνωρίζει και δεν ενημερώθηκε κανείς για τους πραγματικούς λόγους που σταμάτησε η χρηματοδότησή της.

Εις αντικατάστασή της, κυκλοφορεί ένα μηνιαίο δίφυλλο δελτίο τύπου που αναφέρονται μόνο όσα ο Δήμος Φερών θέλει να δημοσιοποιήσει. Οι πληροφορίες, οι ειδήσεις, οι κριτικές και οι προτάσεις μιας εφημερίδας πρέπει να είναι ελεύθερες, αμερόληπτες κι αδιάβλητες. Ο κάθε Δήμος, πρέπει να επιδιώκει την κριτική κι όχι να την αποκλείει.

2.Αφόρητη κι αποπνικτική ζέστη αντιμετωπίζει κανείς, όταν εισέρχεται στα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου Φερών. Κλιματιστικά στο φουλ, καλοριφέρ ανοικτά, ηλεκτρικά σώματα αναμμένα, υπάλληλοι με το πουκάμισο, αλλά και παράθυρα μισάνοικτα, δίνουν την πρώτη προκλητική εντύπωση ότι γίνεται αλόγιστη σπατάλη ενέργειας. Όταν ο Δήμος δίνει στα σχολεία με το σταγονόμετρο χρήματα για πετρέλαιο, είναι πρόκληση να κάνει αλόγιστη χρήση της θέρμανσης σπατάλη .

3. Δεν έχει τέλος το πρόβλημα με τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών μέσα στο κέντρο του Βελεστίνου. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και πρέπει να ληφθούν μέτρα.

4. Με την απορία έχουν μείνει οι Βελεστινιώτες που διαβάζουν στις εφημερίδες τα δελτία τύπου του Δήμου Φερών που αναφέρουν ενάρξεις εργασιών για διάφορα δημοτικά έργα. Εδώ και κάποιους μήνες ανακοινώθηκε η μεταφορά του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων σε άλλο χώρο. Μέχρι σήμερα δεν έχει κουνηθεί φύλο. Για δεύτερη φορά διαβάσαμε πρόσφατα ότι ξεκινούν τα έργα ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου που υπολείπεται στο Βελεστίνο και μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ούτε χαλίκι. Έως πότε ο Δήμος Φερών θα ανακοινώνει ενάρξεις εργασιών δημοτικών έργων, δίχως να τους πραγματοποιεί; Οι δημότες νοιώθουν ότι εμπαίζονται.

Κορνήλιος Δελατόλας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου