ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στροφή των ενηλίκων στις παραδοσιακές τέχνες

στροφή-των-ενηλίκων-στις-παραδοσιακέ-244375

Σε λειτουργία τέθηκαν οι Σχολές Γονέων και το Τμήμα Κοπτικής – Ραπτικής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου από τις γυναίκες, αλλά και ευρύτερα τους γονείς.

Δεκάδες είναι οι ενήλικες που συμμετέχουν στις δύο νέες αυτές δραστηριότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς μπορούν να εμβαθύνουν σε καίρια ζητήματα που αφορούν αφενός τη σχέση με το παιδί τους, αλλά και το σχολείο, το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αφετέρου να αποκτήσουν κατάρτιση σε μια παραδοσιακή τέχνη που λόγω της κρίσης έχει αναβιώσει.

Η Σχολή Γονέων ξεκίνησε και λειτουργεί μέσω του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ειδικότερα από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με το ΚΕΣΥΣΕ. Ήδη τμήματα με σχολές Γονέων λειτουργούν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, όπου οι γονείς ενημερώνονται, καταρτίζονται και λαμβάνουν γνώσεις για καίρια ζητήματα που σχετίζονται με το οικογενειακό, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων οι γονείς θέτουν τα δικά τους ζητήματα και ενημερώνονται για όλες τις πτυχές ενός θέματος.

Παράλληλα από το Δήμο έχει ξεκινήσει και η λειτουργία Τμήματος Κοπτικής – Ραπτικής, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και τμήματα κεντήματος.

Ηδη έχουν συγκροτηθεί τμήματα από γυναίκες που θέλουν να μάθουν την τέχνη και τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «μέλημά μας είναι η συνεχής ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε διάφορα ζητήματα και τέχνες. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούμε ήδη τόσο τη Σχολή Γονέων όσο και το Τμήμα Κοπτικής – Ραπτικής, ενώ σύντομα ξεκινούμε και το τμήμα Κεντήματος. Στόχος μας είναι όλο και περισσότερο γονείς, γυναίκες να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί. Για τους γονείς είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται διαρκώς για θέματα διαχείρισης σχέσεων στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου