ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστίνο: Μία κοινωνία που βαλτώνει για τους νέους

βελεστίνο-μία-κοινωνία-που-βαλτώνει-γ-250063

Πέρασαν αρκετές δεκαετίες από τότε που συνεχώς ακούγαμε από τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών να υπόσχονται προεκλογικά ένα στέκι των νέων. Ένα ξεχωριστό δημοτικό χώρο συνάντησης για τους νέους όπου θα συγκεντρώνονται για να συζητούν καθημερινά δικά τους θέματα που τους απασχολούν, να οργανώνουν δραστηριότητες κι εκδηλώσεις και να διασκεδάζουν ξέγνοιαστα, δίχως να δέχονται τις κριτικές και τα καχύποπτα βλέμματα του κάθε παππού που κάθεται απέναντί τους.

Ένα χώρο όπου οι νέοι της περιοχής θα εκφράζουν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους και θα προγραμματίζουν παρεμβάσεις και δράσεις στην κοινωνική και πολιτική σκηνή του Δήμου. Τα χρόνια όμως περνούν και καμία μέχρι σήμερα δημοτική αρχή δεν είχε έστω τη στοιχειώδη ευαισθησία να παραχωρήσει ή και να μισθώσει έναν ανάλογο και κατάλληλο χώρο για τους νέους του Βελεστίνου και να τον διαμορφώσουν μόνοι τους. Τόσοι και τόσοι χώροι νοικιάζονται άσκοπα από το Δήμο Φερών για άλλους σκοπούς, όπως η υποτιθέμενη βιβλιοθήκη η οποία είναι ανενεργή κι έχει μόνο παθητικό. Είναι εγκαταλελειμμένη κι αραχνιασμένη, διότι είναι πάντα κλειστή. Ένας όμως χώρος που θα προορίζεται για τους νέους θα έδινε αρκετή ζωή στον τόπο, διότι έχει να κάνει με ενθουσιώδη νιάτα. Οι τελευταίες φυσικά ελπίδες εναποτέθηκαν, στην νέα κατά τα άλλα, δήμαρχο που υπόσχονταν προεκλογικά πολλά για τους νέους. Ολοι τότε πίστεψαν στις υποσχέσεις της, λόγω του ότι ήταν πρωτόβγαλτη στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ομως οι ελπίδες όλων έγιναν απογοήτευση. Πριν μερικά χρόνια εύρισκαν κάποια διέξοδο, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον αρκετοί νέοι που δραστηριοποιούνταν με την έκδοση μίας μηνιαίας εφημερίδας που είχε αναλάβει να εκδίδει ο Δήμος Φερών. Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή σταμάτησε την έκδοσή της για δικούς της λόγους.

Οι δραστήριοι νέοι είτε δε βγαίνουν στις καφετέριες της αγοράς, είτε αναγκαστικά συνυπάρχουν σ’ αυτές για να πιούν ένα καφέ, σε ανομοιογενή δυστυχώς ανθρώπινο περιβάλλον που δεν παρουσιάζει κοινά ενδιαφέροντα. Υπάρχουν όμως κι αρκετοί νέοι που βλέποντας την άτονη κι επικριτική κοινωνία του Βελεστίνου πηγαίνουν ακόμα και στο Βόλο για ένα καφέ. Αλλά κι αυτοί δύσκολα βρίσκουν άτομα της περιοχής τους με κοινές ανησυχίες και κοινά ενδιαφέροντα. Η κοινωνία των νέων βρίσκεται σε βαλτώδη καθίζηση όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους. Οι νέοι δε ζητούν πολλά, παρά μόνο ένα κατάλληλο κι αξιοπρεπή χώρο για να συγκεντρώνονται κι όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν αυτοί. Θέλουν όμως να τους προσέξει η Δημοτική αρχή και να έχουν τη βοήθειά της. Πιστεύουμε ότι τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο θα ακούσουμε πολλά ΘΑ. Το καλύτερο όμως θα ήταν να γίνει μία τίμια και ειλικρινής κίνηση από τη δημοτική αρχή τώρα, για να αποδείξει ότι έχει μετεκλογική συνέπεια και σοβαρότητα.

Κορνήλιος Δελατόλας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου