ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ζητούμενο η αξιοποίηση των πηγαίων νερών

ζητούμενο-η-αξιοποίηση-των-πηγαίων-νε-273495

Το θέμα της αξιοποίησης των πηγαίων νερών απασχολεί την τοπική κοινωνία της Κερασιάς εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια. Η ΔΕΥΑ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με κλιμάκιο μηχανικών και τεχνικών, ξεκινά τη διερεύνηση αξιοποίησης των πηγαίων νερών στην περιοχή της Κερασιάς μέσω της διαδικασίας της υδρομάστευσης. Η περιοχή υδροδοτείται μέχρι στιγμής με νερό από γεώτρηση το οποίο είναι καλής ποιότητας.

Από το Δήμο εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή η προοπτική να αξιοποιηθούν τα πηγαία νερά της περιοχής και σε αυτό το πλαίσιο προχωρεί και η εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Μάλιστα από τη ΔΕΥΑΡΦ αποστέλλεται στην περιοχή κλιμάκιο από μηχανικούς και τεχνικούς για τη διερεύνηση της κατάστασης και των δυνατοτήτων που μπορούν να προκύψουν. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη περιοχή του Δήμου δεν υπάρχει υδροδότηση μέσω υδρομάστευσης των πηγών και σε αυτό συμβάλλει το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Η ΔΕΥΑΡΦ αρχικά θα προχωρήσει στην καταγραφή της κατάστασης στην Κερασιά με τη βοήθεια εδικών, μηχανικών και τεχνικών ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητη και η εκπόνηση μιας μελέτης, ώστε να υπάρχει ένας εκ των προτέρων σχεδιασμός των ενεργειών για την υδρομάστευση των πηγαίων νερών. Ο προϋπολογισμός της όλης παρέμβασης θα διερευνηθεί στη συνέχεια, όπως και η αναζήτηση των πόρων.

«Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος για αυτό και οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της περιοχής. Η αξιοποίηση πηγών της Κερασιάς αντιστρέφει την διαδικασία της συνεχούς εκμετάλλευσης των υπόγειων νερών και μειώνει το περιβαλλοντικό κόστος.

Είναι κρίμα σε μία περίοδο που σε άλλες περιοχές γίνονται «μάχες» για το νερό, οι πηγές μας να μένουν αναξιοποίητες επειδή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα σχετικά έργα υδρομάστευσης. Η εξασφάλιση κατάλληλης ποιότητας νερού για τους κατοίκους της περιοχής πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα και εμείς ως τοπικό συμβούλιο αυτό έχουμε απαιτήσει εξαρχής» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Τ.Σ Αντωνία Χασιώτου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου