ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προς αναζήτηση χρηματοδότησης

προς-αναζήτηση-χρηματοδότησης-282275

Για την ανάπλαση της πλατείας στον Αγιο Γεώργιο

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στον Αγιο Γεώργιο η οποία έχει συνολικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Η πρόταση για την ανάπλαση υποβλήθηκε στον αρμόδιο φορέα για χρηματοδότηση και από το Δήμο εκφράζεται η πεποίθηση ότι το έργο θα εγκριθεί και ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμουξεκίνησε η ανακαίνιση του Δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία στον Αγιο Γεώργιο για την καλύτερη ψυχαγωγία των δημοτών.

Παράλληλα επισκευάστηκαν όλες οι παιδικές χαρές και ενισχυθήκαν με νέο εξοπλισμό, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες χρηματοδότησης για το νέο δίκτυο αποχέτευσης του Αγίου Γεωργίου το οποίο θα συνδέεται με το Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου ενώ ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του τμήματος του οδικού δικτύου έμπροσθεν του κεντρικού ιερού Ναού, όπως και παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις στην εσωτερική, αλλά και στην αγροτική οδοποιία.

Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος εκτός από τη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης, καθαρίστηκαν εγκαταλειμμένα οικόπεδα ιδιωτών που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης και προβλημάτιζαν τους κατοίκους, ενώ έγινε καθαρισμός σε όλα τα ρέματα καθώς και σε όλο το δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών στις οικονομικές τους δραστηριότητες επισκευάστηκε και λειτουργεί η γεφυροπλάστιγγα του Αγίου Γεωργίου ενώ μετά από μελέτη που εκπόνησε, προχώρησε στον Αγιο Γεώργιο στην ίδρυση του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, μέσω του οποίου αφενός θα εξυπηρετηθούν δεκάδες ηλικιωμένοι αφετέρου θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην περιοχή Παλιάμπελα Αγίου Γεωργίου, ενώ τοποθετήθηκε και λειτουργεί ασύρματο δίκτυο Wifi.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου