ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα πυρά για το νερό Στεφανοβικείου

νέα-πυρά-για-το-νερό-στεφανοβικείου-294503

Ο Δημ. Νασίκας κατηγορεί τη δημοτική αρχή για πρόχειρες λύσεις στο υδροδοτικό

Επίθεση στη δημοτική αρχή για το νερό στο Στεφανοβίκειο εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας με αφορμή το έργο που γίνεται υπογραμμίζει ότι η δημοτική αρχή επιδιώκοντας να δώσει πρόχειρη λύση στο πρόβλημα κατασκευάζει αγωγό για υδροδότηση του Στεφανοβικείου από δεξαμενή του Ριζομύλου, παραβλέποντας το πρόβλημα ότι η τοπική κοινότητα Ριζομύλου ήδη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην επάρκεια υδροδότησής του ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργώντας, όπως αναμενόταν, πρόβλημα ανάμεσα στις δύο τοπικές κοινότητες.

«Ως αντιπολίτευση του Δήμου Ρήγα Φεραίου -σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δημ. Νασίκας- υποστηρίζουμε την ανόρυξη νέας ανεξάρτητης γεώτρησης σύμφωνα με τις προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την τοπική κοινότητα Στεφανοβικείου ώστε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή με την τοπική κοινότητα Ριζομύλου και επιδείνωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζει. Είναι αυτονόητο για την παράταξή μας ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η διασφάλιση της ποσότητας και ποιότητας του πόσιμου νερού πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο και όχι με την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή.»

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας υποστηρίζει ότι η εξασφάλιση κατάλληλου πόσιμου νερού και η άμεση πρόσβαση όλων των νοικοκυριών στο καθαρό νερό, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την παρούσα δημοτική αρχή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου 2011 που διαγνώστηκε το πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού της ύδρευσης στο Στεφανοβίκειο όλα τα νοικοκυριά της Τοπικής Κοινότητας συνεχίζουν να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για όλες τις οικιακές χρήσεις.

Επίσης καταγγέλλει ότι παρά τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για εξεύρεση λύσης, η δημοτική αρχή συνέταξε φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εμμένοντας στην αρχική της λανθασμένη επιλογή. Ο φάκελος κατατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που στη συνέχεια διαβιβάστηκε στη Δ/νση Υδάτων Θεσσαλία με την επισήμανση ότι η θέση η οποία προτείνεται από το Δήμο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις των αποστάσεων από υφιστάμενες γεωτρήσεις.

«Η εμμονή της δημοτικής αρχής στη συγκεκριμένη επιλογή οδήγησε σε δαπάνη μεγάλου ποσού από το Δήμο χωρίς να δοθεί λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Στεφανοβίκειο με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας με θέμα «Το Υδροδοτικό πρόβλημα του Στεφανοβικείου».

Στη συνέλευση του Στεφανοβικείου η δημοτική αρχή δια των αντιπροσώπων της δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Στεφανοβίκειο θα υδροδοτηθεί από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις του Ριζομύλου μέσω της υδρευτικής δεξαμενής του» καταλήγει ο κ. Νασίκας, ζητώντας να γίνει όπως έχει υποδείξει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για νέα υδρευτική γεώτρηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου