ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ο Νίκος Μαγγίτσης στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

ο-νίκος-μαγγίτσης-στο-γυμνάσιο-στεφαν-302138

Μαθητές άκουσαν τις εμπειρίες του διακεκριμένου ορειβάτη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου. Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και της Γεωγραφίας, ο καθηγητής του σχολείου κ. Παπακυρίτσης Βασίλειος προσκάλεσε τον κ. Μαγγίτση Νίκο -διακεκριμένο ορειβάτη- άνθρωπο μεγάλης ενεργητικότητας και απίστευτης δύναμης ψυχής. Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και παρακολούθησε η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού σχολείου Στεφανοβικείου.

Ο κ. Μαγγίτσης, γνωστός για τις παράτολμες και επιτυχημένες κατακτήσεις του, με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε την πρόσκληση και εφοδιασμένος με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθήλωσε τους μαθητές με τη γλαφυρότητα της διήγησής του, μεταφέροντας τις πολύτιμες εμπειρίες του στο ακροατήριο. Αρχικά προβλήθηκε ένα βίντεο με πολλά στιγμιότυπα από την κατάκτηση του Εβερεστ και του Νότιου Πόλου. Στη συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση, αφού πολλοί μαθητές εξέφραζαν απορίες και έδειχναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με ό,τι παρακολουθούσαν και άκουγαν.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν πως ο άνθρωπος είναι γεννημένος για μεγάλα και σπουδαία και ότι με τη θέληση, το αγωνιστικό φρόνημα, τη δύναμη ψυχής, τη σκληρή εξάσκηση, την προσήλωση στο στόχο -όσο δύσκολος και αν είναι- μπορεί πάντα να «ανεβαίνει» και να «κατακτά» δυσθεώρητες κορυφές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου