ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης της Υπέρειας Κρήνης

ολοκληρώθηκε-η-μελέτη-ανάπλασης-της-υ-315790

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και εντός ημερών υποβάλλεται προς έγκριση

Η μελέτη για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Υπέρειας Κρήνης ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και εντός ημερών αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Σε μια σημαντική παρέμβαση στον πολεοδομικό και αστικό ιστό του Βελεστίνου προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου συνδυάζοντας την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, την αξιοποίηση ενός σημαντικού τοπόσημου από τα αρχαία χρόνια, όπως είναι η Υπέρεια Κρήνη, αλλά και τη δημιουργία χώρων αναψυχής και κοινωνικοποίησης των δημοτών.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «εξαρχής στόχος μας ήταν η αξιοποίηση της Υπέρειας Κρήνης, του σημαντικού αυτού τόπου, με το πλούσιο περιβαλλοντικό και ιστορικό συμβολισμό για την περιοχή μας. Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην Υπέρεια Κρήνη, να γίνει ξανά τόπος συνάντησης, συναναστροφής και ψυχαγωγίας των δημοτών. Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο μέσα από οργανωμένες πρωτοβουλίες και κινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινήσαμε την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Υπέρειας Κρήνης αξιοποιώντας χρηματοδοτικά κονδύλια που προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώσαμε τη μελέτη ανάπλασης ως Δήμος Ρήγα Φεραίου και εντός ημερών θα την υποβάλλουμε στον αρμόδιο φορέα χρηματοδότησης. Μάλιστα βρισκόμαστε και σε επαφή με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων».

Η μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πλακόστρωση του χώρου σε συνδυασμό με τη φύτευση πρασίνου, τη δημιουργία βραχόκηπου, τη λειτουργία ενός μικρού θεάτρου 70 θέσεων, την αξιοποίηση της παιδικής χαράς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 250.000 ευρώ.

Τέλος η Δήμαρχος πρόσθεσε πως αυτή την περίοδο βρίσκονται προς υλοποίηση και άλλες παρεμβάσεις με τη φύτευση πρασίνου σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου