ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με το βλέμμα στις εκλογές

με-το-βλέμμα-στις-εκλογές-315800

Οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναμένεται να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των δημοτών της περιοχής μέχρι τέλους καθώς υπάρχουν ανακατατάξεις, συμμαχίες και συνεργασίες που ενδεχομένως να ανατρέψουν πλήρως το σημερινό σκηνικό στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής και λίγο πριν την τελική ευθεία, στη μάχη των δημοτικών εκλογών «ρίχνονται» η νυν δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου που θα είναι εκ νέου υποψήφια και έχει ξεκινήσει ήδη την προεκλογική της καμπάνια, ο Δημήτρης Νασίκας ο οποίος διεκδικεί με πολύ σοβαρές αξιώσεις το Δήμο καθώς μαζί του συμπορεύονται πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα αφενός αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι συμβούλων και στελεχών που στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε στην παράταξη της νυν δημάρχου καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου με επικεφαλής τον Απόστολο Παπαϊωάννου.

Δεν προχώρησε εξάλλου η αυτοδιοικητική κίνηση που είχε προαναγγελθεί από τον πρώην αντιδήμαρχο επί θητείας Κων. Κανάρη, με επικεφαλής τον Κων. Παπαποστόλου ο οποίος ωστόσο διατηρεί πολιτικές επιρροές σημαντικές στην περιοχή που δεν αποκλείεται να γείρουν την «πλάστιγγα» υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς εάν και εφόσον τοποθετηθεί δημοσίως για την έκβαση της δημοτικής προεκλογικής κούρσας στην περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους έχει ανακοινώσει σε επίσημη εκδήλωση παρουσίασης ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΣ Απόστολος Παπαϊωάννου.

Μέχρι τέλος του μήνα επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του αναμένεται να κάνει και ο Δημ. Νασίκας που ήδη έχει ολοκληρώσει το βασικό κορμό των υποψηφίων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου Ρήγα Φεραίου και κρατάει ορισμένες κενές θέσεις μέχρι τελευταία στιγμή αφού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη ζυμώσεις, συζητήσεις και επαφές με στελέχη και αυτοδιοικητικούς από όλους τους πολιτικούς χώρους που έχουν προηγούμενη εμπειρία στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους της περιοχής και τώρα συμπορεύονται με την παράταξή του.

Στο «στρατόπεδο» της δημάρχου Ελένης Λαΐτσου εξάλλου καταγράφονται αρκετές αποχωρήσεις στελεχών και δημοτικών συμβούλων που μάλιστα είχαν εκλεγεί με πολύ καλή σειρά σταυροδοσίας και οι οποίοι είτε δεν θα είναι υποψήφιοι ξανά επιλέγοντας την αποστασιοποίηση είτε συμπορεύονται με την παράταξη του κ. Νασίκα.

Θα πρέπει να σημειωθεί εξάλλου ότι στο συγκεκριμένο Δήμο είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από το ΚΚΕ που έχει πάρει σαφή θέση ως προς την υποστήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου, του κ. Παπαϊωάννου με τη ΛΑΣ, τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχουν εκδηλωθεί επίσημα καθώς σε αυτοδιοικητικό επίπεδο τόσο στην παρούσα φάση όσο και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχαν συνεργασίες και συμπορεύσεις από όλους τους χώρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου