ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επικρίσεις Δημ. Νασίκα στη δημοτική αρχή

επικρίσεις-δημ-νασίκα-στη-δημοτική-αρ-318251

Για την ανάπλαση στον πεζόδρομο Βελεστίνου

Αρνητική -όπως καταγγέλλει η ελάσσονα μειοψηφία και ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας- είναι η εισήγηση για το έργο της ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου στο Βελεστίνο, παρά τις περί αντιθέτου ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζει ο κ. Νασίκας η πρόταση του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση αξιολογήθηκε αρνητικά από τους αξιολογητές και η βαθμολογία που απέσπασε ήταν κάτω από τη βαθμολογική βάση που θέτει ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος.

«Ομως -αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας -η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ακολουθώντας την πάγια τακτική της αδιαφάνειας, της απόκρυψης στοιχείων και της μη ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου, υπέπεσε τότε ακόμη μία φορά σε ατόπημα απέναντι στο σύνολο της αντιπολίτευσης και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αποκρύπτοντας και μη δημοσιοποιώντας την απένταξη του έργου.

Ενώ υπάρχει ελλιπής ενημέρωση των πολιτών σε πολλά θέματα τα οποία προβάλλονται με βαρύγδουπους τίτλους στα μέσα ενημέρωσης , σε περίπτωση απόρριψης κάποιου έργου, ακολουθεί η απόλυτη σιωπή.

Τον Απρίλιο του 2013 η δημοτική αρχή συνέχισε να ανακοινώνει ότι στα έργα που θα υποβάλλει για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμπεριλαμβάνεται η βιοκλιματική αναβάθμιση του κεντρικού πεζόδρομου Βελεστίνου.

Τον Ιούλιο του 2013 ανακοίνωνε ότι προωθούνται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έργα που αφορούν αναπλάσεις πλατειών, κεντρικών πεζοδρόμων και άλλων κοινόχρηστων χώρων σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα. Ειδικότερα τα έργα αφορούν την Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Χλόης, την Ανάπλαση Πλατείας Πολύκεντρου Αερινού, την Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Γεωργίου Φερών, την Ανάπλαση και Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Κεντρικού Πεζόδρομου Βελεστίνου, την ανάπλαση της Πλατείας πλησίον Εθνικού Σταδίου, καθώς και την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Στεφανοβικείου.»

Τέλος επικρίνει τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι είναι «γνωστή η ευκολία με την οποία ενημερώνει τους πολίτες του τόπου μας για έργα που πρόκειται να γίνουν και η ευκολία με την οποία αποκρύπτει από αυτούς αλλά και από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου την όποια αρνητική εξέλιξη στη διαδικασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου