ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ποιότητα ζωής και κοινωνική προστασία

ποιότητα-ζωής-και-κοινωνική-προστασί-326806

Προτεραιότητα του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» του Δημ. Νασίκα στο Δ. Ρήγα Φεραίου

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, δράσεις για την ανάδειξη της περιοχής και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και πρωτοβουλίες στον κοινωνικό τομέα περιλαμβάνονται στους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα επικεντρωθεί ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο το Δημ. Νασίκα.

Οι βασικότεροι άξονες περιλαμβάνουν δράσεις για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη βελτίωση της καθημερινότητας (ύδρευση, αποχέτευση, πράσινο, αναψυχή, μαζική άθληση κλπ.) και ειδικότερα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.

Προώθηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής, διεκδικώντας πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή, αλλά και ενέργειες για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για βελτιώσεις κτηνοτροφικών μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών, στήριξη των αγροτικών επαγγελμάτων, των συνεταιριστικών και εναλλακτικών μορφών συνεργασίας παραγωγών , αγροτοτουριστικές επιχειρήσεις, κ.λ.π., έτσι ώστε ο Δήμος εκμεταλλευόμενος τη θέση, την ιστορία του και τα φυσικά και άλλου είδους συγκριτικά πλεονεκτήματα, να μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες, να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας.

Στοχευμένη κοινωνική πολιτική με βάση τις πραγματικές ανάγκες ευπαθών ομάδων. Αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου. Αναβάθμιση υπηρεσιών όπως είναι η Τεχνική & Οικονομική υπηρεσία και ο τομέας καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων. Χρηστή και διαφανή οικονομική διαχείριση με προτεραιότητα στη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, στον τρόπο προγραμματισμού έργων, στην ανάθεση και εκτέλεση έργων και προμηθειών του δήμου.

«Εμείς υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προς αυτή την κατεύθυνση και δεσμευόμαστε ότι όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου θα αντιμετωπίζονται στη βάση της ισοτιμίας και των αναγκών του καθενός και θα αναπτύσσονται ισόρροπα.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στη νομιμότητα, στο σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών και στη σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Υποστηρίζουμε τη διαφάνεια και την ενεργή συμμετοχή του πολίτη και των κοινωνικών φορέων σε κάθε επίπεδο λήψης απόφασης. Το ήθος, η αξιοκρατία, η εργατικότητα και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων προς όφελος των δημοτών, είναι αδιαπραγμάτευτοι στόχοι μας. Πιστεύουμε σε αυτόν τον τόπο μας και στις δυνατότητες των ανθρώπων του. Πιστεύουμε στη δυνατότητα της αυτοδιοίκησης να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο. Σας καλούμε να συμπορευτούμε στη νέα πραγματικότητα, με μόνη δέσμευση τη διάθεση προσφοράς και αγώνα για το μέλλον του τόπου που ζούμε και αγαπάμε. Για τον τόπο που βρίσκονται οι ρίζες μας, τα σπίτια μας, οι δουλειές μας. Για τον τόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας». σημειώνεται χαρακτηριστικά στη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου