ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Βελεστίνου Αντ. Πάντος

πέθανε-ο-πρώην-δήμαρχος-βελεστίνου-αν-339239

Διετέλεσε δύο φορές και βουλευτής της ΕΡΕ με σημαντική προσφορά στον τόπο

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Βελεστίνου Αντώνης Πάντος. Ο Αντώνης Πάντος έβαλε τη δική του σφραγίδα στη μετεξέλιξη του Βελεστίνου ενώ ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, ανιδιοτελής και με πολύ μεγάλη προσφορά στον τόπο.

Διατέλεσε κοινοτάρχης αρχικά στην Κοινότητα Βελεστίνου από το 1959 μέχρι το 1964 ενώ από το 1964 μέχρι και το 1972 εκλέγονταν ανελλιπώς δήμαρχος Βελεστίνου.

Επίσης για δύο περιόδους εκλέχτηκε με την ΕΡΕ βουλευτής ενώ ήταν ταυτόχρονα δήμαρχος (δεν υπήρχε ασυμβίβαστο). Παύτηκε από δήμαρχος το 1972 από την χούντα των συνταγματαρχών.

Ιδιαίτερα αγαπητός αλλά και πολύ φιλικός με όλους. «Καλό Σαμαρείτη» τον χαρακτήρισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κων. Τρ. Κανάρης, πρώην δήμαρχος Φερών και επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος που «μοιράστηκε» μαζί του πολλά χρόνια κοινής πορείας στην αυτοδιοίκηση και παρακολούθησε την ιστορία και το έργο του εκ του σύνεγγυς.

Η πορεία του στα κοινά συνοδεύτηκε μόνο από σημαντικό έργο και καλές πράξεις ενώ ο αλτρουισμός του ήταν παραδειγματικός. Είναι δε χαρακτηριστικό όπως καταμαρτυρούν παλιοί του συνεργάτες ότι ακόμη και την αποζημίωση και τα έξοδα παράστασης ως δήμαρχος και ως κοινοτάρχης τα διέθετε προς αγορά φαρμάκων και στήριξη των απόρων της περιοχής ενώ επίσης αρκετοί ήταν οι δημότες του Βελεστίνου και των γύρω περιοχών που απασχολήθηκαν στους γνωστούς Κυλινδρόμυλους Πάντου που ανήκαν στην οικογένεια. Ο Αντώνης Πάντος άφησε την τελευταία του πνοή χθες πλήρης ημερών, κατέλειπε μία κόρη την Τίλντα που ζει στο Βόλο μαζί με το σύζυγό της Κώστα Κεχαΐδη και την οικογένειά τους.

Η εξόδιος ακολουθία για το θάνατο του Αντώνη Πάντου θα ψαλεί σήμερα το πρωί στις 11.30 π.μ από τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Χαλανδρίου Αττικής, ενώ η ταφή και το Τρισάγιο θα γίνει επίσης σήμερα στον Ιερό Ναό Αγ. Μηνά στο Βελεστίνο στις 6 το απόγευμα.

Συλλυπητήρια της Ε. Λαΐτσου

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου τόνισε τα εξής:

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντωνίου Πάντου, ο οποίος με το έργο του συνέβαλε καθοριστικά στην πρόοδο του τόπου μας. Το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα κι εξέδωσε ψήφισμα προς τιμήν του εκλιπόντος».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου