ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προτάσεις αγροτικής ανάπτυξης

προτάσεις-αγροτικής-ανάπτυξης-339900

Από το συνδυασμό «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» του Δημ. Νασίκα

Tις προγραμματικές του θέσεις για την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία παρουσίασε ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» με υποψήφιο δήμαρχο Φερών το Δημ. Νασίκα.

Ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» όπως υπογραμμίζει πιστεύει ότι «η αγροτική δραστηριότητα, η κτηνοτροφία και η αλιεία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της οικονομίας και της κοινωνίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
και ότι αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη στους παραπάνω τομείς μπορεί να είναι το μέσο για την αύξηση της ευμάρειας μέσω της επιδίωξης της οικονομικής ανάπτυξης, με ταυτόχρονο σεβασμό προς την προστασία του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό οι κύριοι στόχοι που θα πρέπει να κυριαρχήσουν στην αγροτική πολιτική για το µέλλον της γεωργίας στο Δήμο σύμφωνα με την παράταξη «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» είναι μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και προγραμματισμός αναδιάρθρωσης καλλιεργειών και υιοθέτηση νέων καλλιεργειών με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, παραγωγή υγιεινών και πιστοποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Προώθηση βιολογικών καλλιεργειών, παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη εμπορίας . Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η ολοκλήρωση του έργου ανασύσταση της λίμνης Κάρλας (φράγμα Γυρτώνης, τάφροι μεταφοράς νερού) θα συμβάλλει σημαντικά στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Ο έλεγχος των γεωτρήσεων, η δημιουργία αρδευτικών φραγμάτων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και εφαρμογή μελέτης διαχείρισης των επιφανειακών νερών θα συμβάλλουν στην καλύτερη αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, Ιδρυση και λειτουργία γεωτεχνικής υπηρεσίας στο Δήμο, σύσταση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους σχετικά με επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, με εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, με χρήση φυτοφαρμάκων και νιτρορύπανση. Επίσης περιλαμβάνει παρεμβάσεις με στόχο την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας όπως προγράμματα γενετικής βελτίωσης ζώων, χαρτογράφησης και βελτίωσης βοσκοτόπων, κατασκευή έργων υποδομής για τη στήριξη της κτηνοτροφίας (κτηνοτροφικοί δρόμοι, ποτίστρες, ομβροδεξαμενές), κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος σχεδιασμού ανάπτυξης και προώθησης της βιώσιμης αλιείας, εμπλουτισμός του αλιευτικού δυναμικού της λίμνης Κάρλας, δημιουργία γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και του αγροτικού εισοδήματος κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου