ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Δίχτυ προστασίας» για τους πολίτες

δίχτυ-προστασίας-για-τους-πολίτες-341979

Οι προτεραιότητες του Δημ. Νασίκα στο Δ. Ρήγα Φεραίου για την κοινωνική πολιτική

Τις προτάσεις του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» για την κοινωνική πολιτική παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας υπογραμμίζοντας ότι η Τ.Α μπορεί και οφείλει να αναλάβει μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής αφού βρίσκεται κοντά στον πολίτη, γνωρίζει τα προβλήματά του και μπορεί να επέμβει άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» μέσα από το πρόγραμμά του εγγυάται την κοινωνική αλληλεγγύη σε όλους στους πολίτες που την έχουν ανάγκη με θεσμικά κατοχυρωμένο, αξιοκρατικό και διάφανο τρόπο.

Οι προτεραιότητες στον κοινωνικό τομέα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συνένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του δήμου μας με στόχο την από κοινού χάραξη και υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδίου. Επίσης θεσμοθετημένη, με κοινωνικά κριτήρια, αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων μέσω της λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου και σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με συμμετοχή της Εκκλησίας, κοινωνικών και οικονομικών φορέων με σκοπό την αρωγή του δήμου προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης στους τομείς παιδείας, υγείας, καθημερινής διαβίωσης.

Επίσης στήριξη στην εργαζόμενη γυναίκα, αναβάθμιση και στελέχωση με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς, στήριξη τη γυναίκα νοικοκυρά δημιουργώντας συνθήκες για διευκόλυνση της καθημερινότητάς της. Δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με δημιουργία γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών και δράσεις για κατάρτιση και δημιουργική απασχόληση των γυναικών. Πολιτικές για στους ηλικιωμένους με προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αναψυχής και κοινωνικής ενεργοποίησης αλλά και πρωτοβουλίες ώστε να αναβαθμιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και δημιουργούμε Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Τέλος στήριξη στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και βοήθειας, στις πολύτεκνες και τις οικογένειες με ένα παιδί, προώθηση και ανάδειξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου