ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέος δήμαρχος ο Δημ. Νασίκας

νέος-δήμαρχος-ο-δημ-νασίκας-373026

Μεγάλη νίκη του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» απέναντι στην απερχόμενη δήμαρχο Ελ. Λαΐτσου

Ο Δημήτρης Νασίκας είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» με επικεφαλής το Δημήτρη Νασίκα έκοψε «πρώτος το νήμα» με ποσοστό 51,02% έναντι του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Δημοτών Φερών – Κάρλας -Κεραμιδίου» της δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

«Η αλλαγή στο Δήμο» φάνηκε από νωρίς, με το άνοιγμα της κάλπης. Στις 7.30 το απόγευμα, στα δύο πρώτα εκλογικά τμήματα προηγούνταν ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» με σημαντική διαφορά ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Νασίκα ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένοι περιμένοντας να πυκνώσει η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων έτσι ώστε να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για το πώς διαμορφώνεται το ποσοστό της διαφοράς που θα επέτρεπε «απόσταση ασφαλείας» και σιγουριά ότι το αποτέλεσμα «έχει κλειδώσει» και δεν πρόκειται να ανατραπεί.

Ο Δημήτρης Νασίκας μαθηματικός, επικεφαλής στο παρόν δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της ελάσσονος μειοψηφίας, πέτυχε μία «μεγάλη νίκη» η οποία έχει την αφετηρία της, αφενός στον ίδιο τον επικεφαλής, που κατάφερε να συγκροτήσει ένα συνδυασμό με στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα αφενός και αφετέρου «έχτισε» μία πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες ολόκληρου του Δήμου, η οποία «σφραγίστηκε» με τη χθεσινή νίκη.

Από την άλλη πλευρά η δήμαρχος Ελ. Λαΐτσου, που εκλέχτηκε δήμαρχος το 2010 στον καλλικρατικό Δήμο Ρήγα Φεραίου, «δαπάνησε» ουσιαστικά την πολιτική της παρουσία στο δημαρχιακό θώκο, πολύ γρήγορα, έχασε σημαντικά ερείσματα μέσα στο Βελεστίνο (έδρα του Δήμου) που θεωρούνταν προπύργιό της, ενώ αρκετά στελέχη που έχουν ευρύτερη απήχηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και στο «κοινωνικό γίγνεσθαι» την εγκατέλειψαν στην πορεία, γεγονός που «πολιτικά» μέτρησε σημαντικά στις απώλειες που τελικά είχε και της στοίχησαν την επανεκλογή.

Πανηγυρισμοί για Δημ. Νασίκα

Οι δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τίμησαν το Δημήτρη Νασίκα και τον ανέδειξαν νικητή αυτής της δύσκολης πραγματικά εκλογικής αναμέτρησης απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή της Ελένης Λαΐτσου.

Τα «κάστρα» του Δημ. Νασίκα στον πρώην Δήμο Κάρλας άντεξαν στην πίεση και εκτός από το Βένετο, σε όλες τις άλλες δημοτικές ενότητες ο συνδυασμός «Νέος Δήμο ς – Νέα Εποχή» είχε αποκτήσει προβάδισμα ενώ σταδιακά και ενώ άρχισαν να ενσωματώνονται και τα πρώτα εκλογικά τμήματα από την περιοχή του Βελεστίνου και του πρώην Δήμου Φερών, άρχισε να διαφαίνεται η εκλογική επικράτηση, αφού ακόμη και σε «κάστρα» της κ. Λαΐτσου, ο συνδυασμός του Δημήτρη Νασίκα «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» κατάφερε και μείωσε τη διαφορά στο ελάχιστο και αυτό όπως ήταν φυσικό «έδωσε έναν αέρα» στο συνδυασμό του τελικού νικητή.

«Eίμαστε δημοτική αρχή όλων των δημοτών»

Ο νέος δήμαρχος Δημ. Νασίκας «πνιγμένος» στις αγκαλιές των συνεργατών του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη, ευχαρίστησε τους δημότες και συνεχίζοντας τόνισε μεταξύ άλλων: «κέρδισε η κοινωνία του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Δεσμευόμαστε για τη διασφάλιση της ισοδύναμης παρουσίας όλων των τόπων. Για εμάς δεν υπερέχει κανένας και δεν περισσεύει κανένας. Για μας στο Δήμο μας δεν έχει θέση το εμείς και οι άλλοι. Δεν έχει θέση το εμείς και οι ξένοι. Είμαστε όλοι πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Ολοι μαζί θα αγωνιστούμε για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Κατήφεια στο άλλο «στρατόπεδο»

Το κλίμα στο «στρατόπεδο» της δημοτικής αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου ήταν βαρύ, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, μόλις άρχισαν να ανακοινώνονται τα πρώτα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. Οι υπολογισμοί που γίνονταν ανά δημοτική ενότητα, έδειχναν ότι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ του «αντίπαλου συνδυασμού» και αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε από νωρίς το βράδυ, ένα μούδιασμα αρχικά και μετά απογοήτευση και κατήφεια καθώς περνούσε η ώρα και διαφαίνονταν ότι δεν καλύπτεται η διαφορά που αποκτούσε σταδιακά ειδικά από τον πρώην Δήμο Κάρλας αλλά και από δημοτικές ενότητες του πρώην Δήμου Φερών, όπου φαίνεται ότι «περίμενε» να έχει εκλογική επικράτηση η κ. Ελ. Λαΐτσου κάτι που όμως δεν επετεύχθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου