ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ~ Νίκη με 195 ψηφοδέλτια διαφορά

δημοσ-ρηγα-φεραιου-νίκη-με-195-ψηφοδέλτι-374364

Πως διαμορφώνονται οι έδρες και ποιοι εκλέγονται σύμβουλοι

Εκατόν ενενήντα πέντε ψηφοδέλτια έκριναν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου όπου νικητής και νέος δήμαρχος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Νασίκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή».

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου, ο Δημ. Νασίκας και η ομάδα πλειοψηφίας θα έχει 16 έδρες ενώ 11 έδρες καταλογίζονται στη μείζονα μειοψηφία και στην απερχόμενη δήμαρχο Ελένη Λαΐτσου. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι η κατανομή αυτών των εδρών ανά διαμέρισμα.

Στην περίπτωση της ομάδας πλειοψηφίας από τις 16 έδρες, στη μία περίπτωση λαμβάνει ως δημοτική αρχή 7 έδρες στο πρώην Δήμο Φερών, 7 στην Κάρλα και 1 στο Κεραμίδι και στη δεύτερη περίπτωση 8 στο πρώην Δήμο Φερών, 7 στην Κάρλα και 1 στο Κεραμίδι και εκλέγονται από τον πρώην Δήμο Φερών Γιάννης Κορώνας, Σταύρος Χατζής, Ευάγγελος Γιαννακός, Γιάννης Σκρίμπας, Χρήστος Παπαρούνας, Απ. Ρομφαίας, Αγγ. Τσεκουροπούλου- Τσουμπέκου και Νίκος Πρίντζο , από το Κεραμίδι ο Δημ. Παλληκάρης και από τον πρώην Δήμο Κάρλας οι Γιάννης Παπαϊωάννου, Ε. Παρσάς, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, Ε. Κουραβάλας, Τρ. Παπαϊωάνου, Θαν. Βλάχος, Βασιλική Χατζοπούλου- Παπανικολάου και Δημ. Καραβάς.

Από την ομάδα μειοψηφίας της Ελ. Λαΐτσου από τον πρώην Δήμο Κάρλας εκλέγονται οι Μαργ. Μπαρτζιάλης, Κ. Πανομάτης, Αρετή Βισβίκη – Πρίντζου, Θανάσης Πρασσάς και από το πρώην Δήμο Φερών οι Μπάμπης Πάσχος, Παναγιώτης Κοντούρης, Μιχ. Κουσκουρίδας, Σπ. Γάτος, Λάμπρος Κορώνας και Γ. Μπατζιάκας.

Αύξησε δυνάμεις ο Δημ. Νασίκας

Ο συνδυασμός του Δημ. Νασίκα από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο αύξησε τη δύναμή του τόσο στον πρώην δήμαρχο Φερών που θεωρούνταν προπύργιο της κ. Ελ. Λαΐτσου όσο και στο πρώην Δήμο Κάρλας που «στήριξε» απλόχερα το Δημ. Νασίκα τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά εκλογικό διαμέρισμα, ο κ. Δημ. Νασίκας έλαβε 255 ψηφοδέλτια επιπλέον από τον πρώτο γύρο στο δεύτερο στην εκλογική περιφέρεια του πρώην Δήμου Κάρλας ενώ επίσης πήρε επιπλέον 27 ψηφοδέλτια στο πρώην Δήμο Φερών στο δεύτερο γύρο ενώ χωρίς επιπτώσεις τελικά ήταν η απώλεια 3 ψηφοδελτίων από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο στην περιοχή του Κεραμιδίου.

Ειδικότερα στον πρώτο γύρο, ο Δημ. Νασίκας στον πρώην Δήμο Κάρλας συγκέντρωσε ποσοστό 56,38% και 2.2.61 ψηφοδέλτια ενώ στο δεύτερο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 63,62% και 2.516 ψηφοδέλτια, στο πρώην Δήμο Φερών στον πρώτο γύρο η παράταξη του Δημ. Νασίκα πήρε 41,07% και 1975 ψηφοδέλτια ενώ στο δεύτερο γύρο έλαβε ποσοστό 41,65% και 2002 ψηφοδέλτια. Τέλος στο Κεραμίδι στον πρώτο γύρο πήρε ποσοστό 42,82% και 367 ψηφοδέλτια ενώ στο δεύτερο γύρο ποσοστό 45,11% και 364 ψηφοδέλτια.

Αντίστοιχα η απερχόμενη δήμαρχος Ελ. Λαΐτσου στο πρώην Δήμο Κάρλας έχασε από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο 134 ψηφοδέλτια, ένα ψηφοδέλτιο έχασε στο Κεραμίδι ενώ πήρε επιπλέον 80 ψηφοδέλτια στο πρώην Δήμο Φερών.

Ειδικότερα στο πρώην Δήμο Κάρλας στον πρώτο γύρο πήρε ποσοστό 39,23% και 1573 ψηφοδέλτια ενώ στο δεύτερο γύρο πήρε ποσοστό 36,38% και 1439 ψηφοδέλτια, στο Κεραμίδι στον πρώτο γύρο έλαβε 44 ψηφοδέλτια και ποσοστό 51,81% ενώ στο δεύτερο γύρο πήρε 54,89% και 443 ψηφοδέλτια ενώ τέλος στο πρώην Δήμο Φερών το ποσοστό που πήρε στον πρώτο γύρο ήταν 56,66% και 2.725 ψηφοδέλτια και στο δεύτερο γύρο ποσοστό 58,35% και 2.805 ψηφοδέλτια.

«Ολοι μαζί»

Ο νέος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας στην πρώτη του ομιλία στους δημότες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος μεταξύ άλλων επισήμανε «ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε να αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για τον τόπο μας. Για τους συμπολίτες μας. Μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου υποσχόμαστε να είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των πολιτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ολοι μαζί. Ολοι για όλους. Και σήμερα και αύριο. Ολοι μαζί για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Υποσχέθηκα στην προεκλογική μου εκστρατεία ότι ανυπομονούμε να διοικήσουμε αυτό τον τόπο για να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες σε όλους τους συμπολίτες μας. Από πρώτη Σεπτέμβρη ανοίγουν οι πόρτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για όλους. Απόψε κέρδισε η ενότητα. Κέρδισε η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, ο καθαρός αγώνας. Με αυτές τις αρχές θα πορευθούμε και στο μέλλον, δίπλα στον κάθε πολίτη, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου