ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δεν θα σιγήσει το κουδούνι στο Γενικό Λύκειο Καναλίων

δεν-θα-σιγήσει-το-κουδούνι-στο-γενικό-λ-407426

Κανονικά θα λειτουργήσει από Σεπτέμβριο, μετά από απόφαση του υφυπουργού Παιδείας

Κανονικά θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι με την έναρξη της νέας χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Καναλίων. Οι αυλόπορτες θα ανοίξουν και φέτος για την υποδοχή των μαθητών, που σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκάζονταν να διανύσουν ολόκληρα χιλιόμετρα προκειμένου να πάνε σχολείο.

Για το σχολείο έχει εκδοθεί απόφαση κατάργησής του ήδη από το καλοκαίρι του 2012, λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, τα δύο τελευταία χρόνια όμως παίρνει παράταση… ζωής για την εξυπηρέτηση των μαθητών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Κάθε χρόνο μαθητές και οι γονείς τους, ζουν την ίδια αγωνία: της πιθανής κατάργησης του σχολείου. Μία τέτοια εξέλιξη, να σιγήσει δηλαδή το σχολικό κουδούνι, δεν θα επηρεάσει μόνο το χωριό, που θα χάσει μία εστία γνώσης και πολιτισμού, το Γενικό του Λύκειο, αλλά και τους μαθητές και γονείς, που θα ζήσουν το μαρτύριο των χιλιομέτρων καθημερινά στο δρόμο, προκειμένου τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο.

Χθες, με απόφασή του, ο Υφυπουργός Παιδείας, Α. Δερμεντζόπουλος, υπέγραψε την αναστολή κατάργησης του Γενικού Λυκείου Καναλίων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2014 – 2015.

Οι έντονες αντιδράσεις των γονέων, αλλά και έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ήδη από τις 22 Μαΐου, συνετέλεσαν στην απόφαση του Υφυπουργού, που αποφάσισε να δώσει… χάρη για τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου.

Στο ΓΕΛ Καναλίων, φοιτούν περίπου 30 μαθητές. Ο αριθμός τους δεν δικαιολογεί τη λειτουργία ολόκληρου σχολικού συγκροτήματος, όμως πρόκειται για μαθητές, που προέρχονται από απομακρυσμένα χωριά. Το σχολείο «τροφοδοτούν» με μαθητές τα χωριά, Κεραμίδι, Κερασιά και Στεφανοβίκειο. Εάν δεν λειτουργούσε οι μαθητές θα αναγκάζονταν να διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα καθημερινά για να πάνε στο πλησιέστερο σχολείο που είναι το ΓΕΛ Βελεστίνου.

Φέτος, η ροή των μαθητών αναμένεται να αυξηθεί από τους αποφοίτους του Γυμνασίου Καναλίων, που θα επιλέξουν να συνεχίσουν στο Λύκειο της περιοχής τους τις σπουδές τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου