ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στον υγρότοπο της Κάρλας

εκπαιδευτική-επίσκεψη-μαθητών-στον-υ-430490

Ομάδα μαθητών γυμνασίου, γονείς και εκπαιδευτικούς από την Κύπρο, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ουγγαρία, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εβδομάδα του προγράμματος Comenius «Διαχείριση του Νερού – Η περίπτωση της Κάρλας» που υλοποιεί το γυμνάσιο Καναλίων, υποδέχτηκε πριν λίγες μέρες το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στο ανατολικό ανάχωμα του ταμιευτήρα της Κάρλας.

Συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα, πέντε (5) Ισπανοί, τρείς (3) Κύπριοι, ένας (1) Τούρκος, δύο (2) από την Ουγγαρία και τριάντα δύο τριάντα δύο (32) Έλληνες επισκέφτηκαν τον υγρότοπο της Κάρλας. Εκεί οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τα μέλη του προσωπικού του Φορέα (στα αγγλικά) και στη συνέχεια πεζοπόρησαν όλοι μαζί πλησίον του βορειανατολικού τμήματος του υγρότοπου έως το παρατηρητήριο ορνιθοπανίδας.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης επισημάνθηκε η μεγάλη οικολογική και επιστημονική αξία του υγροτόπου και η ιδιαίτερη σπουδαιότητα του για τα μεταναστευτικά πουλιά καθώς επίσης αναφέρθηκαν πληροφορίες για την ιστορική εξέλιξη της περιοχής, το ισχύον καθεστώς προστασίας, το ρόλο του ανθρώπου στην περιοχή, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης κλπ. Ακόμη οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για θέματα όπως είναι αυτά της προστασίας, της ενημέρωσης και της διαχείρισης.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και χαρτών (στα αγγλικά και στα ελληνικά) του Φορέα Διαχείρισης φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου