ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Επί τάπητος» η ανεργία

επί-τάπητος-η-ανεργία-430504

Στην κορυφή της ατζέντας για τη νέα δημοτική αρχή

Η αναχαίτιση της ανεργίας και η δημιουργία προϋποθέσεων αύξησης της απασχόλησης αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη νέα δημοτική αρχή του Δημ. Νασίκα.

Το θέμα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων προκειμένου να ανακουφιστούν οι νέοι ειδικά όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του νέου δημάρχου που ήδη ενημερώνεται για τα «νέα εργαλεία» τόνωσης της απασχόλησης και επεξεργάζεται ένα 5ετές σχέδιο δράσης.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η δημοτική αρχή του Δημ. Νασίκα έχει αναλάβει καταρχήν τη δέσμευση για την ίδρυση Δημοτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας στα πρότυπα των αναγκών και των συνθηκών που απαιτεί η εποχή μας που θα στοχεύουν στην καταγραφή του προβλήματος της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και στον εντοπισμό των αναγκών και στην ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με τον Ο.Α.Ε.Δ., τους γειτονικούς Δήμους κοινωνικούς φορείς, οικονομικούς παράγοντες.

Επίσης θα έχουν σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τα προγράμματα απασχόλησης εκπαίδευσης και κατάρτισης των Υπουργείων και των Οργανισμών αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης και επανένταξης των νέων, των ανέργων, των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί η συνεργασία με τοπικούς εργοδοτικούς φορείς (Βιομηχανίες, Βιοτεχνικούς συλλόγους κλπ) για έμμισθη πρακτική εξάσκηση περιορισμένου χρονικού διαστήματος για νέους αλλά και ουσιαστική παρέμβαση στη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες αγοράς με την παράλληλα ενίσχυση νέων δημοτών επαγγελματιών.

Εξάλλου θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αγροτικής και της κτηνοτροφικής ανάπτυξης με αξιοποίηση δημοτικών γεωτρήσεων και ανόρυξη νέων, με ολοκληρωμένες μελέτες για κατασκευή αρδευτικών φραγμάτων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, προβολή τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος σχεδιασμού ανάπτυξης και προώθησης της βιώσιμης αλιείας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες προέχει η δημιουργία δημοτικής τουριστικής επιχείρησης για ανάπτυξη του τουρισμού και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η επίτευξη του παραπάνω στόχου μπορεί να καταστήσει το Δήμο Ρήγα Φεραίου σημαντικό τουριστικό προορισμό σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των νέων προοπτικών Τουριστικής ανάπτυξης που προκύπτουν από την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας αλλά και την ανίχνευση προγραμμάτων ειδικών που έχουν σχέση με τη φυσιογνωμία και τις δυνατότητες της περιοχής μας.

«Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή και σε συνδυασμό με τα «εργαλεία» που μας παρέχουν διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα θα δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης και της απασχόλησης έχοντας ως πρώτο στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος δήμαρχος Δημ. Νασίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου