ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συμμετοχική διοίκηση

συμμετοχική-διοίκηση-439563

Στόχος για το Δημ. Νασίκα που σχεδιάζει τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ξεκινά «η αντίστροφη μέτρηση» για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από τη νέα πλέον δημοτική αρχή.

Ο νέος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας επιθυμεί να μην χαθεί ούτε μία μέρα από την 1η του Σεπτέμβρη που αναλαμβάνει επίσημα η νέα δημοτική αρχή για αυτό και όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις αμέσως επόμενες μέρες, ξεκινούν και οι επαφές με όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους θα συζητηθεί το πλαίσιο αξιοποίησης , οι τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δημοτικού έργου και οι αρμοδιότητες που θα κατανεμηθούν στον καθένα.

«Το στελεχειακό δυναμικό των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων είναι ικανό. Πρόκειται για άξιους και ακέραιους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό διότι αποτελεί και εχέγγυο ότι η πορεία μας θα είναι θετική και το έργο που έχουμε σκοπό να παράξουμε αποτελεσματικό και υπέρ των δημοτών της περιοχής» επισήμανε στον Τ ο νέος δήμαρχος.

Ο κ. Δημ. Νασίκας επίσης διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι ο Δήμος να διοικηθεί συλλογικά ενώ στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει επίσης αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων αλλά και αξιοποίηση όλων των στελεχών εκλεγμένων και μη σε μία προσπάθεια να εφαρμοστεί «συμμετοχική διοίκηση» και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με βάση τις ανάγκες των δημοτών.

Τις επόμενες μέρες ο νέος δήμαρχος αναμένεται να συμμετέχει στην ενημερωτική συνεδρίαση της ΠΕΔ που συγκαλείται για όλους τους εκλεγμένους δημάρχους όπου αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τους δήμους εν όψει της επόμενης κρίσιμης πενταετίας.

Παράλληλα θα συνεχιστούν και οι επαφές σε όλες τις δημοτικές ενότητες έτσι ώστε από 1ης Σεπτεμβρίου να προχωρήσει και ο σχεδιασμός που αφορά σε έργα και προτεραιότητες ανά περιοχή.

Στα έργα που έχουν τεθεί στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής όπως έχει δεσμευτεί ο Δημ. Νασίκας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η οριστική επίλυση του υδροδοτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Στεφανοβίκειο για περισσότερο από τρία χρόνια, αλλά και άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στο Βελεστίνο και η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλους τους οικισμούς, η ασφαλτόστρωση οδών και διάνοιξη νέων όπου απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δημοτικού διαμερίσματος και η δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου