ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατήθηκε η «Τρανή Βρύση»

δημοπρατήθηκε-η-τρανή-βρύση-450331

Ξεκινούν οι εργασίες για την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάδειξης της Τρανής Βρύσης στο Κεραμίδι, του σημαντικότερου ίσως πολιτιστικού μνημείου στην περιοχή, καθώς δημοπρατήθηκε πριν μερικές ημέρες το έργο και αναδείχθηκε ο εργολάβος.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 90.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του αντλείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει εντάξει έξι έργα στο πρόγραμμα Leader, όπου το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου.

Η Τρανή Βρύση αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πολύ σημαντικό τόπο επισκεψιμότητας. Για το λόγο αυτό άλλωστε και ο Δήμος εξαρχής στόχευσε στην αξιοποίηση του μνημείου και στην ένταξή του στο Leader που προβλέπει δραστηριότητες για τέτοιους είδους ζητήματα.

Αποτελεί ουσιαστικά ένα σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμιδίου το οποίο με την ανάδειξή του μπορεί να προσελκύσει τουρίστες και επισκέπτες. Παράλληλα, όμως με την δημοπράτηση του έργου στόχος είναι η διάσωση της πολιτιστικής παράδοσης αλλά και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Ο Δήμος μέσα από τους πόρους του προγράμματος leader, έχει συντάξει ένα σχέδιο δράσης για να αναδείξει πολιτιστικά μνημεία και μουσεία, να δημιουργήσει χώρους διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς τονώνοντας τουριστικά διάφορα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό.

Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει την επίβλεψη και απώτερος στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν άμεσα».

Συνολικά τα έργα του Δήμου Ρήγα Φεραίου που εντάχθηκαν στο Leader, είναι τα εξής:

1) Διαμόρφωση Μουσείου Ριζομύλου,

2) Ανακαίνιση λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου,

3) Δημιουργία δικτύου μονοπατιών,

4) Σήμανση αξιοθέατων,

5) Ανακατασκευή τρανής βρύσης στο Κεραμίδι,

6) Ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός και των έξι έργων ανέρχεται στα 270.000 ευρώ, μέσω των οποίων εκτιμάται ότι θα τονωθεί και η τοπική οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου