ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε τροχιά ολοκλήρωσης

σε-τροχιά-ολοκλήρωσης-462247

Το δίκτυο ύδρευσης στο Κεραμίδι

Ολοκληρώνεται το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι. Το έργο με προϋπολογισμό 1.071.330 ευρώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης, ενώ φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Ορθολογικότερη διανομή του νερού στους καταναλωτές και ακόμη ποιοτικό νερό είναι τα κύρια οφέλη για τους δημότες από την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή.

Το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής αυτής μετά από πολλά χρόνια αντικαθίσταται από νέους αγωγούς και υποδομές, που θα προασπίζουν τη δημόσια υγεία και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με τον εργολάβο, όσο και τους άλλους αρμόδιους φορείς για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του δικτύου του νερού με βαρύτητα εντός οικισμού της κοινότητας Κεραμιδίου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του παλαιού δικτύου ύδρευσης. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας και κατά προτίμηση στο πεζοδρόμιο, όπου αυτό είναι δυνατόν, διαφορετικά, θα τοποθετηθούν εφαπτόμενα στο ρείθρο του πεζοδρομίου.

Το έργο είναι αναγκαίο και απαραίτητο για τη σωστή και ορθολογική διανομή του νερού στους καταναλωτές, εντός της κοινότητας Κεραμιδίου, ενώ θα αναβαθμιστεί και η ποιότητα του προσφερόμενου νερού καθόσον το υφιστάμενο σήμερα δίκτυο ύδρευσης αποτελείται από αγωγούς αμιαντοτσιμέντου. Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση.

Συγχρόνως κατά την κατασκευή, λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους, υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής, εκκένωσης ή/και μειωτών πίεσης.

Βάση της μελέτης προβλέπεται η κατασκευή βαρυτικού δικτύου ύδρευσης για τη μεταφορά του νερού εντός του οικισμού Κεραμιδίου με ταυτόχρονη κατάργηση του παλαιού δικτύου Για τα δίκτυα θα χρησιμοποιηθούν αγωγοί πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ικανού αριθμού φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία θα κατασκευασθούν στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα φρεάτια αερεξαγωγής και εκκένωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου